Köln Başkonsolosu Kaya, 23 Nisan Çocuk Bayramı için Köln'de kutlama daveti

Köln Başkonsolosu Kaya, 23 Nisan Çocuk Bayramı için Köln'de kutlama daveti

Köln Başkonsolosluğu, Türkiye'nin ulusal bayramı olan 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için hazırlıklarını tamamladı. 

Başkonsolos Turhan Kaya, 20 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek olan etkinliğe tüm çocukları ve vatandaşları davet etti.

Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu özel günü, Köln'de çocuklar ve aileleriyle birlikte kutlamak istediklerini belirten Başkonsolos Kaya, "Atatürk'ün armağanı olan 23 Nisan'ı hep birlikte coşkuyla kutlamak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Etkinlik, iki bölümden oluşacak. Günün ilk etkinliği saat 12.00'de Heumarkt'tan başlayarak çocuk şarkıları eşliğinde Tanzbrunnen'e kadar gerçekleştirilecek olan geçit töreniyle başlayacak. Tüm çocuklar ve aileleri bu özel yürüyüşe davet edildi.

İkinci bölüm ise Tanzbrunnen'de 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Bu bölümde çocuklar, 3 saatlik bir sahne programı sergileyecekler. Ayrıca, ebru ve hat sanatı, Hacivat-Karagöz gölge oyunu, yüz boyama gibi birçok etkinlik de katılımcıları bekliyor olacak.

Başkonsolos Turhan Kaya, etkinliğe katılacak olanları en içten duygularıyla selamlarken, "Özel günümüzü bizimle kutlamak için sabırsızlanıyoruz. Türk ve Alman bayraklarıyla dolu güzel bir gün geçirmek için hepinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Etkinlik, Türk ve Alman topluluklarını bir araya getirerek, çocukların mutlu bir gün geçirmesini sağlayacak.

DİTİB Kocatepe Camii'nde özel çocuklarla neşeli bayram kutlaması
Önceki DİTİB Kocatepe Camii'nde özel çocuklarla neşeli bayram kutlaması
İş insanı Mustafa Sayın’dan Ramazan Sönmez’e ziyaret
Sonraki İş insanı Mustafa Sayın’dan Ramazan Sönmez’e ziyaret