Yurt dışında oy kullanabilmek için adres beyanı işlemine ilişkin duyuru

Yurt dışında oy kullanabilmek için adres beyanı işlemine ilişkin duyuru
Yurt dışında oy kullanabilmek için adres beyanı işlemine ilişkin duyuru

Resmî Gazete’nin 10 Mart 2023 tarihli ve 32128 (Mükerrer) sayılı nüshasında yayımlanmıştır. Bu çerçevede, Başkonsolosluklarda oy kullanılacak tarihler ve kurulacak sandık sayısı ayrıca ilan edilecektir.

Yurt dışında oy kullanma işlemlerine yönelik olarak aşağıdaki hususların hatırlatılmasında yarar görülmektedir.

1. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yapılacak seçimlerde oy kullanabilmeleri için Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kaydolmalarını teminen, bulundukları ülkedeki dış temsilciliklerde adres beyanında bulunmuş olmaları gerekmektedir.

2. Evvelce adres beyanında bulunmuş olanlar da dahil olmak üzere ihtiyaten tüm vatandaşlarımızın, yurt dışı seçmen durumunu www.ysk.gov.tr internet sitesinden veya e-devlet platformu üzerinden sorgulamalarında fayda görülmektedir.

3. İkinci maddedeki sorgulama işlemi sonrasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıt olmak isteyenlerin adres beyanında bulunmaları gerekmektedir.

Bu aşamada, adres beyanı işlemi, mesai günlerinde 08:30-16:00 saatleri arasında randevusuz olarak gerçekleştirilebilecektir. Adres beyanında bulunacak olanların geçerli kimlikleriyle müracaat etmeleri gerekmektedir.

4. Seçim takvimine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’ndan alınacak ilave bilgiler, resmî internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılacaktır.

Makedonya Türklüğünün yiğit evladı Elyesa Ali vefat etti
Önceki Makedonya Türklüğünün yiğit evladı Elyesa Ali vefat etti
Krefeld'de cami minareleresinden yükselen ilk ezan sesleri
Sonraki Krefeld'de cami minareleresinden yükselen ilk ezan sesleri