Yunanistan ve Türkiye’de eş zamanlı seçim ihtimali artıyor

Yunanistan ve Türkiye’de eş zamanlı seçim ihtimali artıyor

Yunanistan ve Türkiye’de genel seçimlerin mayıs ayında eş zamanlı olarak yapılabileceği ifade edildi. 

Ulusal yayın yapan Kathimerini gazetesinde Manolis Kostidis imzalı haberde, Türkiye’deki seçim tarihinin büyük ihtimalle 14 Mayıs olarak belirlendiği, bu tarihin Adnan Menderes’in “Yeter, Söz Milletindir” sloganıyla iktidara geldiği 14 Mayıs 1950’nin yıl dönümü olması nedeniyle tercih edileceği belirtildi. 

Yunanistan’da ise üst üste iki seçim yapılacağı dikkate alınarak, sandıkların kurulacağı tarihlerin buna göre tespit edildiği ifade edildi. Gazetenin haberinde Yunanistan’da seçimlerin 9 Nisan tarihinde yapılması halinde, ikinci seçimin 4 – 5 hafta sonra yapılmasının mümkün olduğu kaydedildi. Bu durumda da ikinci seçim tarihinin Türkiye ile aynı tarihte, yani 14 Mayıs veya 21 Mayıs’ta olabileceği vurgulandı. 

Kathimerini gazetesinin haberinde, Türkiye’de seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılması ve adayların cumhurbaşkanı seçimi için gerekli olan yüzde 50 artı bir oranını yakalayamaması halinde bir hafta sonra seçimlerin ikinci turunun yapılacağı, bu yedi günlük süre içinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranını arttırmak amacıyla Yunanistan’a karşı saldırgan bir tutuma girebileceği iddia edildi. 

T.C. Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'in Veda Mesaji
Önceki T.C. Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'in Veda Mesaji
Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama
Sonraki Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama