Yunan Sağlık Bakanlığı Gümülcine’de dört sağlık ocağının işlevini askıya aldı

Yunan Sağlık Bakanlığı Gümülcine’de dört sağlık ocağının işlevini askıya aldı

Yunan Sağlık Bakanlığı, Gümülcine’ye bağlı 4. Bölge Sağlık kurumunun 44770 / 27-10-2021 sayılı kararı ile Drama, İskeçe, Rodop ve Evros illeri, Bölge Sağlık Ocaklarının işlevleri askıya aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, alınan kararın, sağlık hizmetlerine, önlem amaçlı hekimliğe ve diğer sağlık hizmetlerine ihtiyacı olan vatandaşların sağlığını önemli ölçüde etkilediği ve ciddi şekilde tehlikeye attığına vurgu yaptı.

Başkanı Rıdvan Ahmet, yaptığı açıklamada: “Bütün halkımız tarafından bilindiği üzere, Bölge Sağlık Ocakları, bölge belediyelerinin yerleşim yerlerinde ve özellikle uzak bölgelerde yaşayan insanlarımıza  temel sağlık hizmetleri sunar. Kozlukepir Genetik ve Merikos köylerindeki sağlık ocaklarınının işlevleri askıya alınırken, Sirkeli bölge sağlık ocağı artık sadece aşı merkezi olarak hizmet vermekle birlikte, bölge vatandaşlarımızın diğer sağlık ihtiyaçlarını karşılamamaktadır. Bunun yanı sıra ilgili karar ile bölge sakinlerinin Gümülcine Devlet Hastanesi’ne gidebilmeleri için bir saatten fazla zamana ihtiyaçları vardır.” ifadelerini kullandı.

Böylesine geniş coğrafyalı bir belediyenin bölge sağlık ocağının işlevsiz olmasını mantıksız bulduğunu belirten Başkanı Rıdvan Ahmet, bu kararın derhal iptal edilmesini talebinde bulundu.

 

Başbakan Angela Merkel Paris İklim Anlaşmasının 21. yüzyılın ortasına kadar uygulanmasını istedi
Önceki Başbakan Angela Merkel Paris İklim Anlaşmasının 21. yüzyılın ortasına kadar uygulanmasını istedi
Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama
Sonraki Diyanet İşleri Başkanlığına karşı yürütülen karalama kampanyasına okuyucudan açıklama