Viyana'da 2020’deki terör saldırısına ilişkin davada 4 kişi hüküm giydi

Viyana'da 2020’deki terör saldırısına ilişkin davada 4 kişi hüküm giydi

Viyana Eyalet Mahkemesinde görülen davada, 8 kişiden oluşan mahkeme heyeti, 4 kişinin ölümüne yol açan teröriste yardım ve yataklık yaptığı suçlamasıyla yargılanan 6 kişi hakkında kararını açıkladı.

Buna göre, terör eyleminin gerçekleşmesine yardımcı oldukları, teröristin silah ve benzeri mühimmata erişimini sağladıkları ve saldırıdan haberdar oldukları tespit edilen 4 kişiden 2'sine ömür boyu hapis cezası verilmesine hükmedildi.

Benzer gerekçelerle yargılanan bir kişiye 20 yıl, bir diğer sanığa ise 19 yıl hapis cezası verildi.

Teröriste yardım ettiği tespit edilen 4 kişinin dışındaki 2 sanığın ise eldeki deliller ışığında terör eylemiyle doğrudan ilişkisinin olmadığı tespit edilerek bu suçlamalardan aklandığı, ancak söz konusu 2 zanlının terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu ve bu örgütün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle ikişer yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 2 Kasım 2020’da Kuzey Makedonya kökenli Avusturya vatandaşı 20 yaşındaki bir teröristin gerçekleştirdiği terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi çeşitli derecelerde yaralanmıştı.

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, Gagavuzya’da temaslarda bulundu
Önceki TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, Gagavuzya’da temaslarda bulundu
BTTDD Bursa Şubesi Gençlik Kolları'ndan YTB'ye ziyaret
Sonraki BTTDD Bursa Şubesi Gençlik Kolları'ndan YTB'ye ziyaret