Vardiyalı eğitim dayatması ve okul binası sorununa karşı eylem kararı

Vardiyalı eğitim dayatması ve okul binası sorununa karşı eylem kararı
Vardiyalı eğitim dayatması ve okul binası sorununa karşı eylem kararı
Vardiyalı eğitim dayatması ve okul binası sorununa karşı eylem kararı

İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi öğrenci velileri ve öğrenci temsilcileri eylem kararı aldı. 

İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulda vardiyalı eğitim dayatmasını protesto etmek ve okulun sabahçı olarak başladığı eğitime devam etmesi ve yıllarca süren okulun bina sorununa çözüm bulunması talebiyle eylem gerçekleştirilecek. Bu çerçevede protesto yürüyüşü yapılacak ve dersler boykot edilecek.

İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi öğrenci velileri ve öğrenci temsilcileri eylem kararı aldı. İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulda vardiyalı eğitim dayatmasını protesto etmek ve okulun sabahçı olarak başladığı eğitime devam etmesi ve yıllarca süren okulun bina sorununa çözüm bulunması talebiyle eylem gerçekleştirilecek. Bu çerçevede protesto yürüyüşü yapılacak ve dersler boykot edilecek. 

Encümen Heyeti ile Okul Aile Birliği tarafından 15 Eylül Cuma günü düzenlenen veli ve öğrenci temsilcileri toplantısı okulun spor tesislerinde yapıldı. Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Kara ve Başkan Yardımcısı Bilal Budur ilk olarak bir hafta boyunca yaşanan gelişmeler hakkında velileri bilgilendirdi ve İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğünün tüm öğrenciler sabahçı olarak eğitime başlamalarına ve buna imkan olmasına rağmen, vardiyalı eğitimin uygulamasında ısrar ettiği belirtildi. Toplantının devamında İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran’ın danışmanı Gürhan Ömeroğlu, Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, Okul Aile Birliği Başkanı Bingül Tuzlacı, Okul Aile Birliği yöneticisi Özlem Otuzbir ve çok sayıda veli söz alarak soruna değindi ve görüşlerini paylaştı. 

Tüm konuşmacılar vardiyalı eğitimin kabul edilemeyeceğini, bu uygulamanın öğrencileri, velileri ve okulu son derece mağdur ettiğini vurguladılar. Yapılan konuşmalarda vardiyalı eğitim dayatması ve okul binasıyla ilgili olarak eylem yapma fikri öne çıktı. Daha sonra gerçekleştirilen açık oylamada 18 Eylül Pazartesi günü boykotun başlatılması ve protesto yürüyüşü yapılması oybirliğiyle kabul edildi. 

Konuyla ilgili olarak, İskeçe Azınlık Ortaokulu- Lisesi Encümen Heyeti ve İskeçe Azınlık Ortaokulu- Lisesi Okul Aile Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle: 

“BOYKOT KARARI 
Öğrencilerimizin okula geldikleri ilk gün itibariyle İskeçe Orta Öğretim Müdürlüğü’nün akıl almaz ve birbiriyle çelişen talepleri neticesinde Encümen Heyeti ile Okul Aile Birliği tarafından 15 Eylül Cuma günü düzenlenen veli ve öğrenci temsilcileri toplantısı okulumuzun spor tesislerinde yapıldı. 

Yapılan toplantıda veliler ve öğrencilere var olan durum ve İskeçe Orta Öğretim Müdürünün tavrı, Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yöneticilerinin bu kabul edilemez tavra karşı bulundukları girişimler ayrıntılarıyla anlatıldı. 

Gerçekleşen toplantı neticesinde 
İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğü’nün okulda vardiyalı eğitim dayatmasını protesto etmek ve okulun sabahçı olarak başladığı eğitime devam etmesi ve yıllarca süren okulun bina sorununa çözüm bulunması talebiyle İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi öğrencileri boykot kararı aldı. Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği ve okulumuzun velileri de bu karara destek amaçlı Pazartesi sabahı saat 7 den itibaren okul binamız önünde toplanmayı ve sonrasında İskeçe Belediyesi ve Ortaöğretim Müdürlüğünün bürolarının da bulunduğu valilik binasına protesto yürüyüşü gerçekleştirmeyi kararlaştırdı. 

Encümen Heyeti olarak, tüm Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı mensuplarını protesto yürüyüşümüze davet ediyoruz. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Cumhurbaşkanı Steinmeier:
Önceki Cumhurbaşkanı Steinmeier: "İslam'ın çeşitliliği de 5 milyonun üzerindeki Müslüman da ülkemize aittir
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu