Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunda 15 Temmuz şehitleri anıldı

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunda 15 Temmuz şehitleri anıldı
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunda 15 Temmuz şehitleri anıldı
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunda 15 Temmuz şehitleri anıldı
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunda 15 Temmuz şehitleri anıldı

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda anma etkinliği düzenlendi. Anma etkinliği 15 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde gerçekleştirildi. 



15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin altıncı yıl dönümünde Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda yapılan anma törenine Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileri katıldı. 

Virüs nedeniyle sınırlı sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, maske ve sosyal mesafe gibi önlemlerin alınması da dikkat çekti. 

Anma etkinliği şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 



İTB BAŞKANI OZAN AHMETOĞLU 
Etkinliğin ilk konuşmasını İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu yaptı. İTB Başkanı Ahmetoğlu, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin vefatı nedeniyle Batı Trakya Türklerine baş sağlığı dileyerek konuşmasına başladı. 

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin sadece anavatan Türkiye için değil, geniş coğrafya için bir milat olduğunu söyleyen İTB Başkanı, “15 Temmuz bir çok konuda ders çıkarmamıza neden olan önemli bir milat oldu. Dini bir yapılanma olarak ortaya çıkan bir örgütün devlet yapısına sızdığını ve 2016 yılına yaklaşıldığında bu ihanetin zirvesine çıkıldığını görmüş olduk. Türk insanının vatanlarına karşı yapılan saldırı karşısında nasıl birlik halinde hareket ettiklerine şahit olduk. Bu da ders niteliğinde olan bir diğer önemli nokta oldu. Halkımızın dini duygularının, saf, temiz duygularının suistimal edildiği zaman ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşıldığını görmüş olduk. 15 Temmuz’da 251 vatandaş şehit oldu. Mustafa Cambaz da bu şehitler arasında Batı Trakya Türklerinin payına düşen kişi oldu. Demokrasi uğruna, Türkiye aşkına yollara dökülen yüz binlerin, milyonların mücadelesinin unutulmayacağını belirterek, tüm şehitleri bir kez daha rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” dedi. 


BAŞKONSOLOS MURAT ÖMEROĞLU 
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da konuşmasına, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’ye rahmet dileyerek başladı. 
Ömeroğlu konuşmasında, “Uzun yıllar içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde habis bir ur gibi çalışan Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi darbe girişimiyle devirme teşebbüsünde bulunmuş, bu şekilde anayasal düzenimizi ortadan kaldırarak, Türkiye’de radikal ve köktenci bir rejim kurmaya çalışmıştır. 

Türk demokrasisinin maruz kaldığı bu hain darbe girişimine, milletimiz yek vücut olarak karşı durmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, cesur halkımız bir tarih yazarak Türkiye Aşkına, darbe girişimine ‘dur’ demiştir.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasında 15 Temmuz gecesi şehit düşen Batı Trakyalı Mustafa Cambaz’a da değinen Başkonsolos, “Hain darbe girişimi sırasında siz değerli soydaşlarımızın desteğini de yakından hissettik. Bu vesileyle, Türkiye’nin demokrasisi uğruna darbe girişimine büyük bir cesaretle karşı koyarken şehit düşen merhum Mustafa Cambaz’ın hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Merhum Mustafa Cambaz, Batı Trakyalı soydaşlarımızın söz konusu darbe girişimine karşı gösterdikleri direnci bir sembolü olmuştur.” dedi. 

Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesine yurt içinde ve dışında kararlılıkla devam ettiğini belirten Ömeroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Terörle mücadelede, terör örgütleri arasında iyi – kötü ayrımı yapmadan hep birlikte mücadele edilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, bu haklı mücadelemizde, dost ve müttefik ülkeler başta olmak üzere uluslararası toplumdan beklentimiz, yeni nesil bir terör örgütü olan FETÖ’ye karşı iş birliğinin küresel çapta güçlendirilmesidir. Zira, terörün yalnızca kararlı ve ortak bir tutumla bertaraf edilebileceği açıktır.” 



GÜMÜLCİNE MÜFTÜSÜ İBRAHİM ŞERİF 
15 Temmuz şehitleri için duayı ise Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı.

Essen Başkonsolosluğu, ”15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü”
Önceki Essen Başkonsolosluğu, ”15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü”
YTB, Türkiye-Hollanda iş gücü anlaşmasının 60. yılına özel resepsiyon düzenliyor
Sonraki YTB, Türkiye-Hollanda iş gücü anlaşmasının 60. yılına özel resepsiyon düzenliyor