Rodop savcılığından, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği'ne yeniden kapatma davası

Rodop savcılığından, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği'ne yeniden kapatma davası

Rodop Asliye Savcılığı, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılması talebiyle dava açtı.

Bir süredir hedef gösterilen ve Yunanistan’ın milli çıkarlarına aykırı olduğu iddia edilen Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği aleyhine yeniden dava açıldı. Geçtiğimiz günlerde savcının açtığı davayı geri çekmesinden sonra, dernek aleyhine yeni bir dava açıldı.

Geçen yıl kurulan Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği aleyhine açılan dava azınlık bireyleri arasında büyük üzüntü ve tepkiye neden oldu.

Konuyla ilgili olarak Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinden yapılan açıklama şöyle:

“Değerli Üyelerimiz, Soydaşlarımız,
Hepinizin hatırlayacağı üzere, Derneğimiz aleyhine başlatılan kapatma süreci, 14 Haziran 2023 tarihindeki oturumda, savcının itiraz başvurusunu geri çekmesiyle sona ermişti. Ancak ne yazık ki çok kısa süre içerisinde Rodop Asliye Savcılığı tarafından yeni bir dava açıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu dava, yine derneğimizi ve derneği kurma aşamasında geçici yönetim olarak görev yapan üyeleri hedef alan bir kapatma davasıdır.

19 Haziran 2023 tarihinde bizlere tebliğ edilen işbu itiraz başvurusunun sebepleri bir önceki başvurudaki ile çok benzer niteliktedir. Farklı olan iki husus vardır; birincisi, derneğimizin adında ‘Batı Trakya’ kavramının kullanılması kapatma sebebi olarak dahil edilmesidir. İkincisi de, bu başvuruda, derneğimiz ve geçici yönetim üyelerine karşı oldukça ağır dil ve iftiralar yer almasıdır. Bunun için, tüm üye ve soydaşlarımızın bilmesini isteriz ki, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği olarak, adalet nezdinde ve mevcut hukuk yollarına başvurarak gereken her şey yapılacaktır.

Dernek ve yönetim olarak demokrasi, hak ve hukuk yoluna ne kadar bağlı ve sadık olduğumuzu tekrarlamak gerekmese de, bizim hep bu yolda yürümüş olup, yürümeye de devam edeceğimizi ifade etmek isteriz. Aksine, anılan ilke ve prensipleri ve aynı zamanda temel insan haklarını ihlal eden ve bundan sorumlu olan bizlerin olmadığı aşikardır. Dolasıyla, kimsenin şüphesi olmasın ki, Dernek ve yönetim olarak tescil edilmiş tüzüğümüzde öngörülen tüm faaliyetlerimize, üyelerimize ve topluma faydalı olmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle, yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar, üye ve soydaşlarımıza nice mutlu ve sağlıklı bayramlar dileriz.”

SİRİZA Milletvekili Özgür Ferhat: ‘Bu başarı yapılan baskılardan yılmayan halkımızın başarısıdır’
Önceki SİRİZA Milletvekili Özgür Ferhat: ‘Bu başarı yapılan baskılardan yılmayan halkımızın başarısıdır’
DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı
Sonraki DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı