Emekli Öğretmen Hüseyin Mahmutoğlu vefat etti

Emekli Öğretmen Hüseyin Mahmutoğlu vefat etti

Emekli öğretmen Mahmutoğlu, bir süredir ikamet ettiği Türkiye’nin Adana şehrinde son yolculuğuna uğurlanacak. Mahmutoğlu’nun yarın (22 Mart Çarşamba) toprağa verileceği bildirildi. 

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinde 24 yıl sekreterlik görevinde bulunan Hüseyin Mümin Mahmutoğlu’nun özgeçmişiyle ilgili olarak BTTÖB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “1938 yılında Gümülcine iline bağlı yaka köylerinden Çepelli’de dünyaya gelen Hüseyin Mahmutoğlu, ilkokulu kendi köyünde tamamladıktan sonra 1953 yılında T.C. Devlet parasız yatılı sınavları sonrasında Kütahya Lisesine gitti. Mahmutoğlu, Edirne İlköğretmen Okulu dışarıdan bitirme sınavlarına katıldı ve 1962 yılında öğretmenlik diploması aldı. 1962/63 öğretim yılında Gümülcine’nin Kalfa Türk İlkokulu’na atandı. 1963/64 öğretim yılı ortasında bilinmeyen nedenlerden ötürü yetkililerce çalışması durduruldu. 1964/65 öğretim yılında kendi köyü olan Çepelli’ye atandı. 1975 öğretim yılı sonuna kadar Türk kültürüne hizmet etti. 

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Yunanlı meslektaşı ile yaşadığı tartışmalar neticesinde disipline sevk edildi ve bir dizi dava sonrası Atina Yüksek Mahkemesinin kararı ile görevinden azledildi. 

Mahmutoğlu, 1982 yılından 2006 yılına kadar Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Sekreterlik görevini yürüttü. Kitap okuma tutkusu olan Hüseyin Mahmutoğlu makale, öykü, şiir yazdı, bunları dergi ve gazetelerde yayınlandı. Evli ve iki çocuk babasıydı. 

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği camiası adına öğretmenimiz ve eski sekreterimiz Hüseyin Mahmutoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, öğretmen camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun!”

BATISİAD Başkanı Ahmet Er güven tazeledi
Önceki BATISİAD Başkanı Ahmet Er güven tazeledi
1 Mayıs yürüyüşünde
Sonraki 1 Mayıs yürüyüşünde "Özgür Filistin" yürüyüşünde destek