Kozlukebir’de toplu sünnet şöleni gerçekleşti

Kozlukebir’de toplu sünnet şöleni gerçekleşti
Kozlukebir’de toplu sünnet şöleni gerçekleşti
Kozlukebir’de toplu sünnet şöleni gerçekleşti
Kozlukebir’de toplu sünnet şöleni gerçekleşti
Kozlukebir’de toplu sünnet şöleni gerçekleşti

Kozlukebir köyü futbol sahasında düzenlenen toplu sünnet şölenine daha önce sünnet edilen 101 çocuk ve aileleri ile çok sayıda soydaş katıldı. Etkinliğe Türkiye’den de davetliler katıldı. 



Etkinlik, Gümülcine Müftülüğüne bağlı din görevlisi İsmail Ahmet’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Daha sonra ise duayı Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Toplu sünnet etkinliğinin yapılmasında herkesin katkısı olduğunu belirten müftü Şerif, tüm çocuk ailelerine teşekkür etti. Bu etkinlik kapsamında çocukların hatıralarına güzel bir gün yazdırmak ve ömür boyu bu hatıralarını anmalarını sağlamak istediklerini belirten müftü İbrahim Şerif, “Peygamberimizin bütün yaptığı işlere sünnet denir. Biz Türk milleti olarak da bunu kabul ediyoruz. Bizler de bunu yapmakla amacımız ömür boyu bu etkinliği anmalarını sağlamaktır. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum diye konuştu. 



Bursa Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil konuşmasında, “Sizler bu topraklarda dinimizin gereklerini yerine getiriyorsunuz. Örf ve adetlerinizi yerine getirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Sizlere Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın selamlarını iletiyorum. Bu güzel geceyi hazırlayan belediye başkanı ve müftümüzü tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 



Ankara Keçiören Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal da, burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek sözlerini, “Sizler mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz. Sizlere Ankara’dan selamlar getirdim. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diyerek tamamladı. 

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, toplu sünnet şölenine katılan çocuk ailelerini ve velilerini tebrik etti. Ayrıca çocuklara geçmiş olsun dileklerini de ileten başkan Ahmet, belediyedeki çalışma arkadaşlarına ve Gümülcine Müftülüğüne teşekkür etti. 



Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, öncelikle sünnet etkinliğine katılan çocuk ailelerini tebrik ederek sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileklerini iletti. Türk kültüründe sünnet, askerlik ve düğün gibi anların önemli dönüm noktaları olduğunu anımsatan başkonsolos Ömeroğlu, bugün de onlardan birincisinin idrak edildiğini belirtti. Ömeroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de güzel bir kültürü burada da yaşattığınız için sizleri kutluyorum. Hepinize bu güzel etkinliğe katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bu etkinliği düzenleyen Kozlukebir Belediyesi ve Gümülcine Müftülüğünü tebrik ediyorum. Bugün İskeçe’deydim, orada güzel birlik ve beraberlik ortamı vardı. Burada da aynı ortamı yaşattığınız için çok mutluyum. Biz Türkiye’den geldiğimiz zaman en çok bu birlik ve beraberliği görmek istiyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” 

Etkinlik sonunda çocuklara yönelik, TOÇEK Tiyatro ekibi tarafından Hacıvat – Karagöz oyunu sahnelendi. Oyun başta çocuklar olmak üzere, ekinliğe katılanlar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. 

Programın devamında Kozlukebir Belediyesi Saz Grubu öğrencileri ve öğretmenleri Şerif Osman sahne alarak katılımcılara türkülerden oluşan konser verdi. 

Hediye takdimi öncesi sahneye son olarak Gümülcine Türk Gençler Birliği Folklor Ekibi de etkinlikte bir gösteri sundu. 4. Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni programı, çocuklara hediyelerin verilmesiyle sona erdi. 

Etkinliğe, ayrıca Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Danışmanı Ahmet İbram, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, SİRİZA Rodop ili Başkanvekili Özgür Ferhat, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği yönetim kurulu üyesi Mustafa Yüzbaşı Osman, Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet Başkanı Erdem Hüseyin ve civar köylerden çok sayıda soydaş katıldı.

Hollandalı mülteci derneği hükümete dava açmaya hazırlanıyor
Önceki Hollandalı mülteci derneği hükümete dava açmaya hazırlanıyor
DİTİB Genel Başkanı Kuzey:
Sonraki DİTİB Genel Başkanı Kuzey: "İmam eğitimini dini cemaatler organize etmelidir"