İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu İstanbul'u gezdi

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu İstanbul'u gezdi
İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu İstanbul'u gezdi

İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun başkanlığında yapılan gezide İTB grubu; İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen Uzay, Havacılık ve Teknoloji Fuarı TEKNOFEST, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Topkapı Sarayı Müzesi, Zeytinburnu Belediyesi, Zeytinburnu Buz Adası’nı ziyaret etti. 

İTB grubu ilk olarak 29 Nisan Cumartesi günü Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Sekreteri Besim İsmailbaşa ile Zeytinburnu Şubesi Başkanı Fatih Hacıbedel ile görüştü. İTB Başkanı Ahmetoğlu, BTTDD Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel’e ziyaretin anısına bir tablo hediye etti. 

BTTDD’nin Zeytinburnu Sosyal Tesislerindeki yemeğine katılan İTB ekibi, daha sonra Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’u ziyaret etti. Ahmetoğlu, eylül ayında İTB’yi ziyaret eden Arısoy’a iadeyi ziyarette bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve belediye başkanına İskeçe Memkova köyündeki tarihi Osmanlı köprüsünün tablosunu hediye etti. 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy da belediyelerinde çok sayıda Batı Trakya Türkünün yaşadığını hatırlatarak, Batı Trakya’ya gerçekleştirdikleri ziyareti hala unutamadıklarını vurguladı. 

İTB Gençlik Kolu üyeleri daha sonra İstanbul Buz Adası’nda misafir edilerek farklı bir deneyim yaşadı. Gençler buz pistinde giydikleri özel giysilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

İTB grubu 30 Nisan Pazar günü dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Fuarı olan TEKNOFEST’i ziyaret etti. 52 kişilik ekip aynı gün Topkapı Sarayı Müzesi’ni de ziyaret etti. 

İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve İTB Gençlik Kolu üyeleri, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük’le de bir araya geldi. İTB Başkanı Ahmetoğlu, BTTDD Genel Başkanı Hasan Küçük’e İskeçe Pazaryeri Camii’nin yağlı boya tablosunu hediye ederken, Hasan Küçük de İTB Başkanı Ahmetoğlu’na Atatürk Şiirleri Antolojisi kitabını hediye etti. 

İTB Gençlik Kolu üyeleri aynı akşam Boğaz turuna katılarak İstanbul’un doğal güzelliklerini görme şansı buldu. 

Ekip, 1 Mayıs Pazartesi günü İstanbul’dan ayrılarak İskeçe’ye döndü. 

İTB Gençlik Kolu üyelerine yönelik geziye İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun yanı sıra İTB Genel Sekreteri İsmet Tüccar ve İTB Gençlik Kolu Sorumlusu Önder Şabanoğlu da katıldı. 

Türkiye'deki 14 Mayıs seçimleri için Polonya'da oy kullanma işlemi yarın başlıyor
Önceki Türkiye'deki 14 Mayıs seçimleri için Polonya'da oy kullanma işlemi yarın başlıyor
Krefeld'de cami minareleresinden yükselen ilk ezan sesleri
Sonraki Krefeld'de cami minareleresinden yükselen ilk ezan sesleri