İlhan Ahmet Skai TV’ye yaptığı açıklamada: ‘Türk Azınlığı diyemedi’

İlhan Ahmet Skai TV’ye yaptığı açıklamada: ‘Türk Azınlığı diyemedi’

Rodop PASOK Milletvekili İlhan Ahmet, Skai TV’ye yaptığı açıklamalarda, azınlığı hiçbir zaman Türk azınlık olarak tanımlamadığını söyledi.

“Sizin geçmişte Müslüman azınlık yerine, Türk azınlıktan bahsettiğiniz yönünde bilgiler var” sorusuna İlhan Ahmet şu yanıtı verdi: “Hiçbir zaman söylemedim. Trakya’daki azınlık Lozan Antlaşmasında Müslüman azınlık olarak tanımlanmıştır. Bununla ilgili en ufak bir şüphe yok. Bunun dışında kendi kendini ifade etme özgürlüğü var. Bunu dışişleri bakanlığı da, kendi partim de kabul ediyor. Herkes kendi kendini tanımlayabilir. İsteyen Türk kökenliyim diyebilir veya istediği başka bir şey diyebilir.” 

Program sunucusunun “Demek ki siz Türk azınlık için konuşmadınız?” sorusuna İlhan Ahmet “Hayır, hayır” diye cevap verdi. 

“Sizinle birlikte aday olanlar Türk azınlıktan bahsettiler mi? Çünkü bununla suçlanıyorlar” sorusuna ise İlhan Ahmet şu cevabı verdi: 

“Elbette, elbette. Başka konular için de şikayet ediliyor. Ben tabii ki dedektif değilim. Sayın Özgür ve sayın Zeybek için konuştunuz. Ben merak ediyorum. Bu kişiler neden çıkıp da bir açıklama yapmıyorlar? Görüşleri her ne kadar şok edici olsa da, olmasa da, yapılması gereken partinin arkasına gizlenmek değildir. Milletvekili görüşünü savunmalıdır. Oradan öteye de halk kendi kararını verecektir.” 

Videonun tamamına https://www.facebook.com/watch/?v=108215172307408 adresinden ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Biz düşmanlarımızı çoğaltmak değil, azaltmak istiyoruz’
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Biz düşmanlarımızı çoğaltmak değil, azaltmak istiyoruz’
DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı
Sonraki DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı