Gazeteciler ve Uluslararası Öğrenciler Bir Araya Geldi

Gazeteciler ve Uluslararası Öğrenciler Bir Araya Geldi
Gazeteciler ve Uluslararası Öğrenciler Bir Araya Geldi
Gazeteciler ve Uluslararası Öğrenciler Bir Araya Geldi
Gazeteciler ve Uluslararası Öğrenciler Bir Araya Geldi
Gazeteciler ve Uluslararası Öğrenciler Bir Araya Geldi
Gazeteciler ve Uluslararası Öğrenciler Bir Araya Geldi

 

Başkanlığımız 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla aktif olarak çalışan gazeteciler ve Türkiye Bursları kapsamında ülkemizdeki iletişim fakültelerinde eğitim alan uluslararası öğrencileri buluşturdu.

Başkanlığımız, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Türkiye’de çeşitli medya kuruluşlarında çalışan gazeteciler ile Türkiye Bursları kapsamında ülkemizdeki iletişim fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alan 10 uluslararası öğrenciyi bir araya getirdi. Programda YTB Başkanı Abdullah Eren’de yer aldı. Eren medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak hediye takdiminde bulundu.

 

 

Başkanlığımızda düzenlenen programda, Eren ve basın mensupları, Gürcistan, Kırgızistan, Makedonya, Bangladeş, Filistin, Endonezya, Kenya, Türkmenistan ile Suriye'den gelen ve Türkiye Burslarıyla eğitim gören bursiyerlerle bir araya geldi. Uluslararası öğrenciler, Türkiye tecrübelerini, karşılaştıkları problemleri ve beklentilerini Eren ve basın mensuplarıyla paylaştı.

 

 

17 BİN 500 ULUSLARARASI ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ

Başkan Eren, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında YTB'nin şu anda yaklaşık 17 bin 500 uluslararası öğrenciye burs verdiğini belirtti. Önceden bursların Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla verildiğini söyleyen Eren, "2012'den bu yana YTB Türkiye Bursları projesiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin burslarını biz veriyoruz. Bugün bursiyerlerimiz içerisinde 150'den fazla ülkeden gelen ve iletişim fakültelerinde okuyan arkadaşlarımız var." dedi.

 

 

Eren, bursiyerlerin böyle anlamlı bir günde Türkiye'deki tecrübeli gazetecilerle buluşmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Salondaki bursiyer öğrencilerin iletişim fakültelerinde eğitim gördüğünü anımsatan Eren, "Arkadaşlarımız ileride gazeteci olarak mesleğe atılacaklar. Onlar için artık misafir diyemeyeceğim. Türkiye'deki birçok şeyi bizden daha iyi biliyorlar. Arkadaşların birçoğu eğitimlerini bitirmesinin ardından ülkelerine dönecekler diye tahmin ediyorum." ifadesini kullandı.

Eren, YTB bursiyerlerinin büyük kısmının lisans öğrencisi olduğunun altını çizerek, öğrencilerin eğitim başlamadan önce mutlaka bir yıl Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezinden (TÖMER) kurs aldığını sözlerine ekledi.

 

 

KALİTELİ ÖĞRENCİ SAYISINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ

YTB'nin eğitim sisteminin iyi olduğuna dikkati çeken Eren, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz ne olursa olsun kaliteli öğrenci sayısını arttırmak ve onları iyi üniversitelere yollamak istiyoruz. YTB Türkiye Bursları projesinin arkasında ciddi bir emek var. Türkiye uluslararası eğitim konusunda ciddi mesafe kaydetti. Üniversiteler kalite öğrenciler çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de kaliteli öğrencilere burs vermek istiyoruz. Bu sene başvurular 15 Ocak'ta başlıyor ve 20 Şubat'ta bitiyor. Başvurularımız online ortamda yapılıyor ve geçen sene 130 bin başvuru aldık."

 

 

Eren, 1992'den bu yana Türkiye'ye burslu olarak gelen öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde önemli konumlara yerleştiğine dikkati çekerek, "Türkiye mezunlarından, Kırgızistan'da Meclis Başkanı, Arnavutluk'ta milletvekilli ve Azerbaycan'da bakan ve Demokratik Kongo'da milletvekili adayı olanlar var. Bunlar sadece bir kısmı, dünyanın her yerinde her konumda mezunlarımız var." diye konuştu.

 

Türkiye'nin endişeleri konusunda hassasım
Önceki Türkiye'nin endişeleri konusunda hassasım
Türkoğlu Grubu: Avrupa'nın inşaat, sigorta ve taşımacılık sektöründe öncü ismi
Sonraki Türkoğlu Grubu: Avrupa'nın inşaat, sigorta ve taşımacılık sektöründe öncü ismi