EFA’dan İskeçe azınlık okulundaki boykot için tam destek

EFA’dan İskeçe azınlık okulundaki boykot için tam destek

DEB Partisinin üyesi olduğu Avrupa Hür İttifakı (EFA), İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesine dayatılmaya çalışılan vardiyalı eğitim sistemine karşı yapılan boykota destek verdi.


Batı Trakya Türk Azınlığının problemlerini başta Avrupa Parlamentosu olmak üzere birçok yetkili organlara duyulmasına katkı sağlayan Avrupa Hür İttifakı yayınlamış olduğu destek mesajında şu ifadeleri kullandı. 

"İskeçedeki Türk azınlık, şehirdeki azınlık okuluna dayatılan yeni vardiyalı sistemi protesto ettiği sekizinci gününde. Bazı çocukların öğleden sonra derslere başladığı vardiyalı sistem, yetkililer tarafından eski bir depo olan okul binasındaki korkunç sıkışık koşulları ve çocuk güvenliğine yönelik çok sayıda riske karşılık bir önlem alma yolu olarak görülüyor. Ancak böyle bir şey olamaz. Bu çocuklara ve ailelerine daha çok zarar veriyor. Batı Trakya’yı ve okulu nisan ayında ziyaret eden EFA heyeti sağlık, güvenlik, yangın önleme ve acil tahliye prosedürlerine ilişkin Avrupa standartlarının çok sayıda ihlalini tespit ettiği okul şartları karşısında şok olmuştu. Mevcut binadaki sorunları çözmenin tek yolu, azınlığın çocukları için daha güvenli yeni bir okul binasının yapılmasıdır. Vardiya sistemi, daha geniş bir sorun olan bina sorununu örtmeye çalışan kabul edilemez bir yamadır. Üye partimiz Dostluk Eşitlik Barış Partisinin ve İskeçe Türk Birliğinin bu meseledeki kampanyalarına dayanışma ve desteğimizi ifade ediyoruz." 

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, Kuzey Makedonya’da temaslarda bulundu
Önceki TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, Kuzey Makedonya’da temaslarda bulundu
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu