Dr. Sadık Ahmet'in Doğum Günü futbol turnuvasında Kutlandı

Dr. Sadık Ahmet'in Doğum Günü futbol turnuvasında Kutlandı
Dr. Sadık Ahmet'in Doğum Günü futbol turnuvasında Kutlandı
Dr. Sadık Ahmet'in Doğum Günü futbol turnuvasında Kutlandı
Dr. Sadık Ahmet'in Doğum Günü futbol turnuvasında Kutlandı
Dr. Sadık Ahmet'in Doğum Günü futbol turnuvasında Kutlandı
Dr. Sadık Ahmet'in Doğum Günü futbol turnuvasında Kutlandı

Bu yıl ilk defa merhum Dr. Sadık Ahmet anısına düzenlenen futbol salon turnuvasını Alman takımı FC Stein kazandı. Turnuvaya soydaşlarımız büyük ilgi gösterdi

8’İ ÇOCUKLARDAN OLUŞAN 16 TAKIM KATILDI

7 Ocak 1947 tarihinde Gümülcine’de dünyaya gelen Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri merhum Dr. Sadık Ahmet için Almanya’nın Nürnberg kentinde salon futbol turnuvası düzenlendi.

Şubat 2023 tarihinde kurulan SV Batı Trakya spor kulübü tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen turnuvaya büyük ilgi gösterildi. Türk, Alman, Boşnak, İtalyan ve Hırvat çocuklarından oluşan 8 çocuk takımı ve büyüklerden oluşan 8 yetişkin takımı olmak üzere toplam 16 takım turnuvada şampiyon olmak için mücadele verdi.

ŞAMPİYON FC STEİN OLDU

Bütün gün süren turnuvanın final maçlarında çocuklarda rakibi SG Quelle Fürth takımını 3-1 mağlup eden SPVGG Mögeldorf şampiyon olurken, yetişkinlerde rakibi SV Eyüp Sultan’ı penaltı atışlarıyla 4-3 mağlup eden Alman takımı FC Stein, turnuvayı şampiyon tamamladı.

EMİRHAN EN İYİ KALECİ OLDU

Çocuklarda en iyi oyuncu TSV Burgfarrnbach’dan Denis, SG Quelle Fürth’den Reiner’de en iyi kaleci oldu. Kıran kırana geçen büyüklerin maçlarında sahada adeta şov sergileyen FC Bosna takımından Pljevljak en oyuncu seçilirken SV Eyüp Sultan’dan Emirhan’da kalesini en iyi koruyan kaleci oldu.

BAŞKONSOLOS CEBECİ MAÇLARI TAKİP ETTİ

Uhland Kapalı Spor Salonu’nda oynanan final maçlarını izleyenler arasında, Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, UİD Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman ve yöneticiler Emre Şentürk ve Ümit Kelepir, SV Batı Trakya Futbol Kulübü Başkan Yardımcısı ve FDP’li politikacı Ekrem Bülent, İsmail Akpınar (CSU) ve Hediye Erdem (Yeşiller), Avrupa Batı Trakya Türkleri iş adamları derneği kurucu üyeleri (ABTİAD) Asım Babalı, İbrahim Yusuf ve Kadir Molla, eski ABTFF teşkilat başkanı Cengiz İsmail, turnuvanın gerçekleşmesinde maddi ve manevi destekte bulunan çok sayıda işadamı ve gönüllü yardımda bulunan yüzlerce soydaş vardı.

SAYGI DURUŞU YAPILDI

Turnuvanın finallerinde önce çocuk takımlar sahaya çıktı. Daha sonra da yetişkinler çekişmeli bir finali oynadılar. Turnuvada, merhum lider Dr. Sadık Ahmet, 1 dakikalık saygı duruşuyla anıldı.

5 GALİBİYET 2 MAĞLUBİYETİ VAR

Katılımcılara teşekkür eden SV Batı Trakya Spor Kulübü Başkanı Ercan Özcan, takımın yeni kurulmasına rağmen sahada büyük başarılara imza attığını bu başarıyı kültürel ve sosyal alanda da devam ettirmekte kararlı olduklarını söyledi. Takımın şu an Nürnberg-Fürth B Klasse Ligi’nde başarılı bir grafik çizdiğini söyleyen Özcan, „Takımız çimdiye kadar 5 galibiyet, 2 yenilgi aldı. Kısa sürede birçok turnuvalara katıldı” dedi.

GENÇLERİMİZİ HER ALANDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Turnuvayı takip eden Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, “Böyle bir etkinlikte birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle hem gençlerimiz, hem Alman ve diğer yabancı dostlarımız hem de sporcularımızla birlikte oluyoruz. Bu ayrı bir gurur kaynağı oluyor benim için. Ama aynı zamanda Dr. Sadık Ahmet’i de anmış oluyoruz. Bize liderlik etmiş insanları anmanın da ayrı bir mutluluğunu paylaşmak istiyorum sizlerle.  Gençlerimizi sporun her alanında görmek istiyoruz. Sahada başkonsolosluk görev görevde olmaya devam edeceğiz. Ayrıca soydaşlarımızı da bu organizasyondan dolayı tebrik ederim” dedi.

“AİLEMİZİ ZİYADESİYLE MUTLU ETTİ”

Turnuvaya bir mesajla katılan Dostluk Eşitlik Barış Partisi Onursal Başkanı ve Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, “Bu etkinliğin, kıymetli eşim Dr. Sadık Ahmet’in anısına düzenlenmiş olması ailemizi ziyadesiyle mutlu etmiştir” dedi.

Kaynak: Mustafa AKBABA

GRUP A
FC STEIN
FC BOSNA NÜRNBERG
ATV FRANKONIA
SV BATI TRAKYA

GRUP B
SV EYÜP SULTAN NÜRNBERG
FC TRAFOWERK
ASV VACH
POST SV NÜRNBERG
Şampiyon takım:

FC Stein
İkincilik: SV Eyüp Sultan Nürnberg
Üçüncülük: FC Bosn

Avrupa’daki Kayserililerden öğrencilere destek
Önceki Avrupa’daki Kayserililerden öğrencilere destek
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı