Dr. Sadık Ahmet filminin ekibinden YTB Başkanı Eren’e ziyaret

Dr. Sadık Ahmet filminin ekibinden YTB Başkanı Eren’e ziyaret
Dr. Sadık Ahmet filminin ekibinden YTB Başkanı Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türklerinin önderi Dr. Sadık Ahmet'in kahramanlık dolu mücadelesini beyaz perdeye taşıyan film, kreatif yapımcısı Muhammet Usta ve proje koordinatörü Doğan Öztayan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren tarafından ağırlandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, Dr. Sadık Ahmet'in hayatına dair bu özel çalışmanın, YTB tarafından desteklenmesi ve kitaplaştırılması geleceğe ortak bir mirasa sahip çıkmasının önemli bir örneğini oluşturduğunu ifade ederek, bu anlamda, projenin yaratıcı gücü olan Muhammet Usta ve Doğan Öztayan'a teşekkür etti.

Eren, “Dr. Sadık Ahmet'in hayatını konu alan bu eser, sadece bir film veya kitap değil, aynı zamanda tarihimizi gelecek kuşaklara aktarma çabamızın bir yansımasıdır. Bu proje, kültürel mirasımızı yaşatma ve yeni nesillere aktarma misyonumuz doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Başta Muhammet Usta ve Doğan Öztayan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Eren, “Filmin seyirciyle buluşacağı 29 Aralık tarihini sabırsızlıkla bekliyorum. Dr. Sadık Ahmet'in mücadelesi, bu eserle birlikte daha geniş kitlelere ulaşacak ve onun anısını yaşatacaktır” dedi. 

Ziyaret sırasında, YTB tarafından hazırlanan ve Dr. Sadık Ahmet'in yaşamını anlatan kitap Başkan Eren tarafından Muhammet Usta ve Doğan Öztayan'a takdim edildi. YTB, Sadık Ahmet'in destansı mücadelesini anlatan bu eserle birlikte tarihi bir anıyı ölümsüzleştirdi.

Heyecanla beklenen film, 29 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

DİTİB'de umre kafile görevlilerine seminer
Önceki DİTİB'de umre kafile görevlilerine seminer
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı