DEB Partisi Genel Başkanı Asafoğlu’ndan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

DEB Partisi Genel Başkanı Asafoğlu’ndan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı
DEB Partisi Genel Başkanı Asafoğlu’ndan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başlaması vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 
"Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, onlara büyük fedakârlıklarla en iyi imkânları sağlamaya çalışan velilerimizin ve bölgemizde tüm olanaksızlıklara rağmen kaliteli bir eğitim sunmaya çalışan öğretmenlerimizin heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaştığımı belirtmek isterim" dedi.

DEB Partisi Genel Başkanı Asafoğlu, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
   
"Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2023- 2024 eğitim öğretim yılına dokuz tane azınlık okulumuzun kapatılmış olmasının burukluğu ile başlıyoruz. Yüreğimizi dağlayan bu durumu bizlere kanıksatmaya çalışınlar bilsinler ki, bu vaziyeti asla ve katta kabullenmiyoruz. Yıllardır antlaşmalara rağmen maruz kaldığımız bu haksızlıkları tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte haykırıyoruz. Maalesef bugüne kadar muhatap alınıp azınlıkla bir diyalog kurulmadı. Her zaman tek taraflı alınan kararlar ve antidemokratik uygulamalar inatla devam ettirildi. Bu durum azınlık eğitimine ve azınlığımıza verilen değerin bir göstergesidir.
Geleceğimiz ve umudumuz olan çocuklarımızın yeni eğitim - öğretim yılında yılmadan,  gösterecekleri azim ve çalışmayla tüm başarıları yakalayacaklarına gönülden inanıyorum. Ülke genelinde tüm çocuklarımız ve gençlerimizin çok başarılı olacağı bir eğitim yılı geçirmelerini en kalbi duygularımla diliyor, azınlık sorunlarının en başında gelen ‘eğitim sorununun’ çözüleceği bir yıl olmasını gönülden temenni ediyorum."

Fransa'da ağır yaralanan Sefa Şahin'in beyin ölümü gerçekleşti
Önceki Fransa'da ağır yaralanan Sefa Şahin'in beyin ölümü gerçekleşti
Cumhurbaşkanı  Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu
Sonraki Cumhurbaşkanı Steinmeier’in uçağında yanlız döner yoktu