Cumhurbaşkanlığı II. Tur seçimleri için Essen’de hazırlıklar tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı II. Tur seçimleri için Essen’de hazırlıklar tamamlandı
Cumhurbaşkanlığı II. Tur seçimleri için Essen’de hazırlıklar tamamlandı

Türkiye’nin Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, Cumhurbaşkanlığı II. Tur seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı II. Tur seçimleri için başkonsolosluk bölgemizdeki seçim merkezinde tüm hazırlıklar tamamlandık” dedi.

20-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında sabah 08:00’den gece 22:00’ye kadar Essen Başkonsolosluğu bölgesindeki Messe Essen – Grugahalle seçim merkezinde oyların kullanabileceğini söyleyen Başkonsolos Aydın, “Oy kullanmak üzere seçim merkezine gelecek vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti makamlarınca verilmiş geçerli bir kimlik belgesini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. TCKK ve nüfus kayıt örneği işlemleri seçim boyunca randevusuz olarak yapılacaktır. Bir önceki seçimde oy kullanmamış vatandaşlarımızın oy kullanmaya gelmeden önce Yüksek Seçim Kurulu web sitesinden veya e-devlet üzerinden yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını teyit etmeleri de mağduriyet yaşanmaması açısından büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.

Aydın şöyle devam etti: “Bir önceki ilk tur seçimde olduğu gibi ikinci tur seçimde de huzurlu ve rahat ortamda vatandaşlarımızın oylarını kullanmalarını sağlamak adına tüm çalışmalarımızı gözden geçirdik ve 20 Mayıs sabahı için hazırlıklarımızı tamamladık. İlk tur seçimde olduğu gibi gerek siyasi parti temsilcileri olsun, müşahitler olsun, gerek sandık kurulu görevlilerimiz olsun herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Yine engelli vatandaşlarımız ve hamile kadınlarımız yaşlı için zorluk çekenler için çıkışlara en yakın noktalarda erişimi en kolay noktalarda özel sandık kurulları tesis ettik. Onlara öncelik vereceğiz. Önceki seçimde olduğu gibi Esen Başkonsolosluğunda kullanılan oylar dünya geneli birinci sırada yerini almıştı. İkinci tur seçimde de bu rekoru bekliyoruz. Başkonsolosluklarımız arasında bu tatlı rekabeti sürdürüyoruz, bu sefer de iddialıyız.”

Aydın, "Hedefimiz milli iradenin sandıkta tecelli etmesidir. Memleketimize, Almanya ve yurtdışındaki Türk toplumuna ve bütün dünyaya hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Giethoorn'da yaklaşık 2 bin 600 kişinin yaşadığı köyde araba yolu yok
Önceki Giethoorn'da yaklaşık 2 bin 600 kişinin yaşadığı köyde araba yolu yok
DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı
Sonraki DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı