Cumhurbaşkanı Steinmeier, Anıtkabir'i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Steinmeier, Anıtkabir'i ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Steinmeier, Anıtkabir'i ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Steinmeier, Anıtkabir'i ziyaret etti

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

Resmi temaslar için Türkiye'ye gelen Steinmeier, beraberindeki heyetle başkentte Anıtkabir'i ziyaret ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

Steinmeier, saygı duruşunun ardından fotoğraf çektirdi ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, deftere şunları yazdı:

"Almanya Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ziyaret etmek ve bu devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e derin saygılarımı sunmak benim için büyük bir onurdur. Onun Avrupa'ya bakışı, Almanya ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 100 yıllık derin dostluğun temelini attı. Halklarımız, birbirlerinin ülkelerinde daha iyi bir yaşam ya da koruma arayan cesur kadın ve erkeklerin pek çok hikayesiyle şekillenen samimi bir bağ hissediyor. Milyonlarca Türk kökenli insan bugün ülkemi zenginleştiriyor ve şekillendiriyor. Bağların bu hazinesi, ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için temel taştır."

Steinmeier Ankara'da protesto edildi
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ziyaret için geldiği Ankara'da Almanya'nın İsrail'e desteği nedeniyle protesto edildi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen gruptakiler, Steinmeier'in ziyaret edeceği Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi yakınında toplandı.

Plafform mensupları, Steinmeier'in geçtiği esnada konvoyu yuhaladı.

Daha sonra platform adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Nevzat Öylek, dünyanın Almanya'dan 20. yüzyılda imza attığı Holokost ve Namibya soykırımlarıyla yüzleşmesini ve ders almasını beklerken, Almanya'nın bugün savaş suçuna ve soykırıma imza atan İsrail'i desteklediğini ifade etti.

Türk kelimesi yer aldığı için derneklerimiz kapatıldı
Önceki Türk kelimesi yer aldığı için derneklerimiz kapatıldı
DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı
Sonraki DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı