Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışındaki vatandaşlara mektup

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışındaki vatandaşlara mektup
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışındaki vatandaşlara mektup
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışındaki vatandaşlara mektup

Ülkemizdeki her bir vatandaşımız gibi, yurt dışında yaşayan siz değerli kardeşlerimizi de bu kutlu yürüyüşün asli unsuru

olarak gördük. Bu süreçte, bir taraftan ülkemizde büyük dönüşümler gerçekleştirirken, diğer yandan da "nerede bir vatandaşımız varsa biz oradayız" düsturuyla hareket ettik. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sesine kulak vererek, devletimizin tüm imkânlarıyla yanlarında olduk." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşlar için kaleme aldığı mektubunda, "Sizlerin desteğiyle ve sizlerden aldığımız güçle, savunma sanayinden diş politikaya, sağlıktan ulaşıma kadar, dünyanın neresinde olursa olsun, her insanımızın gurur duyduğu bir Türkiye inşa ettik" dedi.

Hem Cumhuriyetin 100. yılının taçlandırılması, hem de 2053 vizyonunu hayata geçirebilmesi çin önümüzdeki yıl yapılacak seçimler kritik öneme sahip olduğunu belirten Erdoğan, "Ülkemizin ve sizlerin bugüne kadar ki sorunlarını sizlerle birlikte çözdük, büyük ve güçlü Türkiye'yi de inşallah sizlerle birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan mektubunu şu satırlara yer verdi:

"Aziz kardeşim,

Öncelikle, sizi en kalbi duygularımla, hasretle ve muhabbetle selamlıyorum. Sizler ülkemizi, bulunduğunuz ülkelerde en iyi şekilde temsil ediyor, sosyal, siyasal, ekonomik ve bilim alanında büyük başanlar gösteriyorsunuz.

Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik seçim beyannamesi hazırlayan, hükümet programında da aynı bir bölürn ayıran ilk hükümetiz.

Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olabilmeniz için elli yıldır hasretle beklediğiniz oy sandıklarını sizlere getirdik.

Konsolosluklarımızın sayısını, kapasitesini ve hizmet kalitesini artırdık.

Yurt dışı borçlanması yoluyla emekli olanlara yanı zamanlı çalışma hakkı tanıdık, dövizle askerlikte 21 günlük temel eğitim alma zorunluluğunu kaldırdık, TOKİ aracılığıyla özel konut edinme projesini hayata geçirdik, mobil cihazların kulanım süresini 30 günden 120 güne çıkarttık, bireysel araçların Türkiye'de kalma süresini 6 aydan iki yıla çıkarttık, e-devlet hizmetlerini yurt dışındaki vatandaşlarımızın ve mavi kartlıların kullanımına açtık.

Evlatlarımızın, dilini, dinini, kültürünü unutmadan, yaşadıklan toplumda var olabilmeleri için binlerce öğretmen ve din görevlisi görevlendirdik.

Vatandaş odaklı yaklaşımımızla, eğitimden sağlığa, sosyal güvenlikten nüfus işlemlerine, gümrükten dövizle askerliğe,

vatandaşlıktan mavi kart uygulamasına kadar her alanda, dünyada ömeği olmayan düzenlemeler yaptık.

Sadece sorunlarınızı tespit etmekle kalmadık, çözüme yönelik olarak da Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklan Başkanlığı,

Yunus Emre Enstitüsü ve Maarif Vakfı gibi kurumlar kurduk, TBMM'de özel bir komisyon oluşturduk.

Koronavirüs salgını döneminde yurt dışındaki vatandaşlarımızın her zaman yanında ve hizmetinde bulunduk.

Verdiğimiz sözleri tuttuk, koyduğumuz hedefleri bir bir gerçekleştirdik. Pandemiden hemen sonra parti yetkililerimizi ve milletvekillerimizi bulunduğunuz ülkelere göndererek Sivil Toplum

Kuruluşlarımızla ve siz vatandaşlarımızla buluşturduk. Onlara aktardığınız taleplerinizi de hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Önümüzdeki süreçte de aynı azim ve kararlılıkla sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin geleceğine yönelik en güçlü desteği vermeye devam edeceğinize olan inancım tamdır.

Sizi Allah'a emanet ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Dışişleri Bakanlığı'ndan yeni İskeçe Müftüsü Trampa tebrik
Önceki Dışişleri Bakanlığı'ndan yeni İskeçe Müftüsü Trampa tebrik
İş insanı Mustafa Sayın’dan Ramazan Sönmez’e ziyaret
Sonraki İş insanı Mustafa Sayın’dan Ramazan Sönmez’e ziyaret