Çavuşoğlu: "Yunanistan sınırında sığınmacılar insanlık dışı muameleye maruz kaldılar"

Çavuşoğlu: "Yunanistan sınırında sığınmacılar insanlık dışı muameleye maruz kaldılar"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, "Edirne'nin İpsala ilçesinde Yunanistan tarafından insanlık dışı muameleye maruz kalan ve donarak hayatını kaybeden göçmenlerin en temel insan hakkı olan yaşama haklarının gasp edilmesi insanlık adına yüz kızartıcı olmuştur" diye konuştu.

Çavuşoğlu, 2020 yılında TMBB İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu milletvekilleri ile Pazarkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunduklarını ve Yunan askerlerinin mültecilere gerçek mermilerle müdahale ederek onların canına nasıl kıydıklarına, insanlık dışı muameleye maruz kaldıklarına yerinde gözlemlediklerini söyledi.

Yunanistan masum canlara kıymayı sistematik olarak sürdürdüğüne vurgu yapan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın yaşanan insani drama kör, sağır ve dilsiz kalmanın ötesinde, insanlık dışı barbarca bir zulüm devletine dönüştüğü defalarca belgelenmiştir. Yunanistan'ın sınırından gerçek mermilerle geri iletilen ve dondurucu soğukta çaresiz kalan insanların, çocukların kıyafetlerini alması, Yunanistan'ın düştüğü acziyeti de ortaya koymaktadır. Bu zulüm ve sergilenen vahşet Yunanistan'a mahsus bir politika tarzıdır. Ayrıca Ege Denizi'nde de uluslararası hukuku hiçe sayarak bu uygulamalara dahil olmuştur. AB Frontex eliyle buradaki zulmün ortağı durumundadır. Yunanistan batının şımarttığı çocuk, gitgide karanlığa gömülmeye mahkumdur" diye konuştu.

Mülteci hakları konusunda Türkiye’nin 9 yıldan bu yana dünyaya örnek olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “Dünyanın huzurunun tesisi ve insanlığın geleceği için adil sorumluluk paylaşımıyla, tüm paydaşların bu konuda üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşuyla, tarihi misyonunu hem insani hem vicdani olarak yerine getirmiştir. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, “Daha adil bir dünya mümkün!" iken Cenevre Sözleşmesi'ne göre mülteci sorununu tek bir ülkenin sorumluluğuna bırakılamayacağını artık görmelidir.. Bunun dışındaki tüm yaklaşımlar devletlerin gayriinsani uygulamaları uluslararası hukukun, insan hakları mevzuatlarının içini boşaltır, anlamsız kılar" dedi.

YTB Bakanı Eren, Kırımoğlu'na Dr. Sadık Ahmet kitabı hediye etti
Önceki YTB Bakanı Eren, Kırımoğlu'na Dr. Sadık Ahmet kitabı hediye etti
Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı
Sonraki Bursa'da Av. Hakan Çavuşoğlu ve Av. Nurullah Murat'ın Hukuk Bürosu açıldı