Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gümülcine’de anıldı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gümülcine’de anıldı
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gümülcine’de anıldı
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gümülcine’de anıldı
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gümülcine’de anıldı
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gümülcine’de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıl dönümünde Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda düzenlenen törenle alındı. 



Tören, Atatürk’ün vefat ettiği saat 09:05’te bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra ise günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalara geçildi. 



İlk olarak sözü alan yazar Rahmi Ali, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve yaptıklarıyla hem Türk milletine hem de tüm dünyaya örnek bir lider olduğunu belirtti. Atatürk’ün çocuklara ve gençlere verdiği değere de vurgu yapan Rahmi Ali, onun çağdaş ve ilerici fikirlerinin gençlere yol gösterdiğini vurguladı. Atatürk’ün tarihteki liderler içinde en sevdiği insanlar arasında yer aldığını söyleyen Rahmi Ali, “Mustafa Kemal Atatürk askeri başarılarının yanı sıra o kısacık 15 yıl içinde inanılmaz işler başarmıştır. Atatürk’e olan sevgim O’nun sadece yıkılan Osmanlı imparatorluğu üzerine yeni bir devlet kurmuş olması ve Türk ulusuna cumhuriyet idaresini getirmiş olması değildi. Hayatı kavramış, Türk ulusunu muasır medeniyetler seviyesine götürecek yolları özenle seçmişti. O kahramanlığın, umudun bir timsaliydi.” ifadelerini kullandı. 



Gümülcine Başkonsolosluğu Ataşesi Can Sercan Altay da konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün 20. yüzyılın en büyük lideri olarak kabul edildiğini belirterek şunları aktardı: 

“Atamızın vefatı ertesinde bütün dünya basını onun kaybını okuyucularına aktarmışlar ve dünya barışına yaptığı katkıları büyük bir hayranlıkla anlatmışlardır. 



Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz devlet adamı Atatürk, mücadelesi ve büyük idealleri ile bütün dünyaya örnek olmuş, dost ve düşman bütün ülkelerin takdirini kazanmıştır. Onun düşünceleri ölümünden sonra daha da önem kazanmış, manevi kudreti ve fikirleri Türk milletine ve bütün dünyaya her zaman yol göstermiştir. 



O, Anadolu da yeniden dirilişin ve kalkınmanın lideri olmuştur. Hayatını kaybetmiş bir devletin öz cevherinden Türk milli şuurunu uyandırarak bağımsızlık ve millet egemenliğine dayalı yepyeni bir devlet kurmuş, bu devletin sürekliliğini sağlamak için de çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmayı ve geçmeyi hedeflemiştir. Türk milli mücadelesinin arkasından bütün dünyaya çok önemli bir gerçeği göstermiştir ki; bir millet inançla mücadele ederse mağlup edemeyeceği hiçbir kuvvet yoktur. 

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletine yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını ve sevgisini en önde tutan, hayattayken ve ölümünden sonra da maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve komutandı. 

Atamızın bizlere yüklediği sorumlulukları, gösterdiği hedefleri ve mücadele azmini yalnızca 10 Kasımlar’da değil daima hatırlıyor, tüm vatan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.” 

Anma törenine Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, muavin konsoloslar ve başkonsolosluk personelinin yanı sıra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, yerel yöneticiler, kurum ve kuruluş temsileri ve soydaşlar katıldı. 

Artan fiyatlar nedeniyle Kanadalılar gıda stokluyor
Önceki Artan fiyatlar nedeniyle Kanadalılar gıda stokluyor
YTB, Türkiye-Hollanda iş gücü anlaşmasının 60. yılına özel resepsiyon düzenliyor
Sonraki YTB, Türkiye-Hollanda iş gücü anlaşmasının 60. yılına özel resepsiyon düzenliyor