Bursa’da İkamet eden Batı Trakyalılara Yasaklı Mahalle Sınırlanması Uygulanmayacak

Bursa’da İkamet eden Batı Trakyalılara Yasaklı Mahalle Sınırlanması Uygulanmayacak
Bursa’da İkamet eden Batı Trakyalılara Yasaklı Mahalle Sınırlanması Uygulanmayacak

Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ilk defa ikamet tezkeresi alanlara ilişkin belirli mahallelerin ikamete kapatılması uygulaması Bursa'da uygulanmayacak.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ( BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Karaömer ve Şube Başkan Yardımcısı Zekeria Osman ile Bursa İl Göç İdaresi Müdürü sayın Recep Batu arasında gerçekleşen görüşme ve istişareler neticesinde hemşehrilerimiz adına alınacak ilk ikamet tezkerelerinde hiç bir zaman yasaklı mahalle uygulamasına tabi olmayacak ve hemşehrilerimizin istediği mahalle ve bölgeye bağlı olarak ikamet tezkeresini alabileceklerdir.

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Karaömer konuya ilişkin yaptığı açıklamada ' Türkiye'de tüm şehirlerde ikamet tezkeresi için yasaklı mahalleler belirlenmiştir. Bu mahallelerde ikamet adresi gösterenlere ikamet tezkeresi verilmemektedir. 

Hemşehrilerimiz maalesef evinin bulunduğu mahalleye bağlı olarak ikamet tezkeresi alamamakta idi. Sayın Recep Batu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu sorunu çözerek Batı Trakyalı hemşehrilerimizi bu yasak dışında tutmayı başardık, hemşehrilerimiz Bursa'da istediği mahalleye bağlı olarak ikamet tezkeresi alabilecekler' dedi.

Beyçelik Holding Başkanı Çelik Mudanya Üniversitesi’nde gençlerle bir araya geldi
Önceki Beyçelik Holding Başkanı Çelik Mudanya Üniversitesi’nde gençlerle bir araya geldi
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı