Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin 56‘cı Kongresi gerçekleşti

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin 56‘cı Kongresi gerçekleşti
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin 56‘cı Kongresi gerçekleşti

Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış 13 Şube ve 7 temsilciliğimizden İstanbul’a gelen 2 binin üzerindeki Batı Trakyalı hemşehrimizin şenlik havasına soktuğu iki adaylı 56. Olağan Genel Kurulumuzda kongre sonunda oy kullanan üyelerimizin 722’sinin oyunu alan Hasan Küçük Genel Başkan seçildi. Ali Emin Latif 536 oy aldı.

Hasan Küçük ve ekibinin Batı Trakya Türk Azınlığının birlik ve beraberliği için bundan sonra yürüteceği çalışmalar ile 56. Olağan Kongremizin tek kazananının da Batı Trakya camiası olacağı kongre günü çok net bir şekilde tüm camiaya ispatlandı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin , “7 yıldır sadece Batı Trakya Türk Azınlığının Batı Tarkya’da gasp edilen hakları ve anavatanda yaşayan hemşehrilerimizin kronikleşen sorunlarının çözümü için mücadele ettik.

Ne mutlu bizlere ki dönemimiz için başta eski Bakanımız sayın Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun ortaya koyduğu irade ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katkıları ile bir iki sıkıntımız hariç tüm sorunlarımızı çözüme ulaştırdık.

Bugün de bu kongrede seçilecek olan yeni Genel Başkanımızın da bu kalan sorunların tamamını çözüme ulaştıracağına eminim.

Benim dönemimde ayrıca teşkilatın ayrımcılığı için mücadele eden hiç kimseye papuç bırakmadım ve bundan sonra da bırakmayacağım. Gereği ne ise onu yaptım ve bu camianın birlik beraberliği için de bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kongrenin devamında faaliyet raporu, kesin hesap raporu, tahmini bütçe ve denetim raporu oy çokluğu ile kabul edilerek 55. Dönem yönetim kurulu ibra oldu.

Başkan adayları konuşmalarına geçildiğinde Genel Başkan seçilen Hasan Küçük yaptığı konuşmasında “Değerli protokol, Sevgili Batı Trakyalılılar

Huzurunuzda 23 yıldır bulunduğum konumdan biraz daha fazla heyecanla bugün kürsüde bulunuyorum.

Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Batı Trakya Camiasının köklü çınarı derneğimizin genel kuruluna

Hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Sıkıntılı bir dönemi yaşadığımız ortada ..

Geride bırakmaya çalıştığımız pandemiye rağmen, bu gün yeniden biz Batı Trakya Türkleri, şükürler olsun ki birlikteyiz.

Sevgili Batı Trakyalı kardeşlerim,

BİZLER AZINLIK OLARAK YAŞAMA BAŞLADIĞIMIZ GÜNDEN BERİ

Hep şunu deriz.. Bizde gurbet çoktur, hasretlik boldur.

Burada olduğu gibi, Batı Trakya’da da hem canımız var hem cananımız.

Nerede bir Batı Trakya Türkü varsa, nerede bir Batı Trakyalı kardeşimizin derdi varsa biz de dertliyiz.

Hudutlarımız bellidir, bayraklarımız bellidir,

Ancak, meriç nehri gönül coğrafyamıza sınır değildir.

75. yılını geride bırakan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Batı Trakya Türklerinin birlikteliğine ve dayanışmasına adanmış gönüllerin çatısı olmuştur.

SESİMİZ GÜRDÜR, GÜR OLACAK.

Değerli Batı Trakyalılar,

Siyasetten ekonomiye, sosyal yaşamdan insan ilişkilerine kadar, yaşamın her alanında hızla devam eden değişimi görüyoruz, görüyorsunuz.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin misyonu, vizyonu ve hedefleri bellidir.

TÜZÜĞÜNDE AMAÇLARI VE HEDEFLERİDE NET CİZGİLERLE BELLİDİR.

Ancak, bu hedefleri gerçekleştirebilmek için, çalışma stratejilerimizi de günümüzün gerekliliklerine göre yapılandırmak mecburiyetindeyiz.

Yeni bir döneme, yeni ufuklar, yeni hayaller ve ilk günkü heyecanımızla hazırız.

Bu dönemde yönetim kademelerimizde kalite standartlarımızı geliştireceğiz. Genel Merkezin çatısı altında tüm şubelerimize, temsilciliklerimize destek vererek oluşturacağımız kalite standartları çerçevesindeki çalışma modelini hayata geçireceğiz.

Toplumumuzun ihtiyaçlarını daha yakından ve sürekli ölçen, stratejik planlarımızı buna göre güncelleyen, şeffaflık ilkesi gereğince bunları kamuoyu ile ve siz değerli üyelerimiz ile sürekli paylaşacak nitelikli, çağdaş ve yenilikçi yönetime hızla geçilecektir.

Bu derneğin, buradaki yönetiminin öncelikleri sizlerden alacağımız geri bildirimler ile belirleyeceğiz.

Bir derneğin üyeleri, o kurumun iç paydaşlarıdır.

Hepimiz bu derneğin iç paydaşlarıyız ve hepimizin görüşleri bu derneğin faaliyetleri üzerinde doğrudan etkili olacaktır.

Bu dönemde yılda en az bir defa olmak üzere üyelerimizin görüşlerini, isteklerini, memnuniyetlerini ve şikayetlerini doğrudan temin edecek çalışmaları gerçekleştireceğiz.

Bu çalışmalar nitelikli ve uluslararası standartlarda olacaktır.

Böylece, zayıf yönlerimizi tespit edebilecek, geliştirmeye açık yönlerimizi de nitelikli olarak yapılandırabileceğiz.

Amma, bizi zayıflatmak isteyenlere asla meydan vermeyeceğiz.

75 YILLIK ÇINARIMIZ, BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ'NE VURULMAK İSTENEN DARBEYE KARŞI GENEL MERKEZ VE ŞUBELERİ OLARAK KENETLENDİK.

MİLLİ DAVAMIZA ÜTOPYA YANİ ULAŞILMASI ZOR OLAN BİR HAYAL, EFSANE BAŞKANLARIMIZA 'YUNAN AJANI' DİYENLERE VE ATİNA'NIN SİNSİ OYUNLARINA KARŞI TEK YÜREK OLDUK.

Tıpkı 29 Ocaklar'da; Anıtkabir'de, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Bosna Hersek'te, Ayasofya'da, Taksim'de yaptığımız gibi.

24 Temmuz'larda; Gümülcine'de, İskeçe'de, Zeytinburnu'nda, İzmit'te, İzmir'de, Bursa'da, Yalova'da, Küçükçekmece'de, Üsküdar'da, Gaziosmanpaşa'da, Keşan'da, Tekirdağ'da, Edirne'de, Soma'da, Kınık'ta, Sakarya'da, Edremit'te, Eskişehir'de, Konya'da olduğu gibi.

GÜÇLÜ BİR SESLE HAYKIRIYORUZ:

BİZ BİRİZ, BERABERİZ.

SİYASET ÜSTÜYÜZ.

ŞAHISLARIN EMİR ERLERİ DEĞİL, MİLLİ DAVAMIZIN NEFERLERİYİZ.

ATANMIŞ DEĞİL, ADANMIŞIZ. ADANMIŞIZ…

Biz Batı Trakya'yız, biz Türkiye'yiz.

Daha da önemlisi buradan haykırıyoruz. Kimliğimizi inkar edenlere haykırıyoruz..

BİZ TÜRKÜZ. BİZ TÜRKÜZ

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dimdik yürüyeceğiz.

Derneğimizin saygınlığına, kurumsal kimliğine en ufak bir leke sürdürmeyeceğiz.

BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİMİZE, CAMİAMIZA KARŞI İSYAN BAYRAĞI AÇANLARA, MİLLİ DAVAMIZI VE NEFERLERİNİ DOĞRUDAN HEDEF ALARAK VEYA SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN GİZLİ HESAPLARLA İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARA, TÜZÜK VE YASALAR ÇERÇEVESİNDE GEREKENİ YAPMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ. BU NOKTADA SİYASETİN GÖLGESİNE SIĞINANLARIN GEÇ DE OLSA KAÇINILMAZ SONLARI BELLİDİR.

Sayın Necmettin Hüseyin döneminde, süresiz ikametle önemli bir sorun çözüldü. Biz de yeni dönemde astronomik üniversite harçlarına, YÖS sınavında mülakatla yapılan adaletsizliklere bitireceğiz inşallah.

Burslarda yeni bir çalışmanın startını vererek, hem mevcut rakamları hem de burs verilen öğrenci sayısını artıracağız.

Burslular dışında, ekonomik imkanı olmayan gençlere de devlet yurtlarındaki kontenjanlardan daha fazla yararlanabilmeleri için çalışacağız.

Türkiye'deki sigortalıların, yabancı uyruklu anne babalarının evlatlarının sağlık güvencesinden yararlanmalarını zorlaştıran ‘Kronik rahatsızlığı yoktur' şeklindeki heyet raporu gibi zorlukları kaldırtacağız. Bu konuda gerekli girişimler yapıldı. Bunların takipçisi olacağız.

Batı Trakya'daki azınlık kurum ve kuruluşlarımızla yakın teması artırıp, iş birliğimizi ve ortak proje potansiyelimizi geliştireceğiz.

HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ ..

BATI TRAKYA'DAKİ BÜYÜK GÖÇÜN DURDURULMASINA BÜYÜK ÖNEM VERECEĞİZ. Buna yönelik çalışmalarımızı geniş katılımlı bir kurultay ile başlatacağız. Bu buluşmayı, uygun görülmesi halinde Batı Trakya'da hemşehrilerimizi bizzat dinleyerek yapmayı hedefliyoruz.

Batı Trakya'da, Türkiye'de ve Avrupa'da son dönemde hemşehrilerimiz arasında bir grup tarafından bilerek ya da bilmeyerek ekilen nifak tohumlarını kurutacağız. Göreceksiniz başaracağız. Az kaldı! Emin olun çok daha güzel günler göreceğiz. Umudumuzu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz.

Batı Trakya da mezar taşlarımızı yok eden, Türküz dediğimiz için hapislere atan, müftülerimizi tanımayan, vakıf mallarımızı vermeyen, liderimiz Dr. Sadık Ahmet’i hak arama mücadelesi verdiği için şehit edenlere rağmen bizler Batı Trakya Davasının güçlü sesi olacağız.

Elimizi değil, başımızı taşın altına koyarak, gerekirse azınlığımızın lideri, şehidimiz Dr. Sadık Ahmet, 29 Ocak gazimiz merhum Mehmet Emin Aga gibi canımız pahasına da olsa, uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan haklarımızı alabilmek için hukuk çerçevesinde var gücümüzle çalışacağız.

BİZ TÜRKÜZ, TÜRK KALACAĞIZ. Cumhuriyet değerlerinden, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yoldan asla ayrılmayacağız.

BİZLER İDEALLERİ UĞRUNA DAVA MÜCADELESİ VEREN İNSANLARIZ.

BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİNE KARŞI YAPILAN SALDIRIYA KARŞIDA DİMDİK DURACAĞIZ..

GENEL MERKEZİNİ, 12 ŞUBESİNİ VE TEMSİLCİĞİNİ YOK SAYMAYA KALKANLARA BUGÜN GENEL KURULUMUZ EN GÜZEL CEVABI VERECEKTİR.

Mütevazi kişiliklerimizle tüzüğümüzdeki amaçlarımıza yönelik mücadelemizi sürdüreceğiz, biz biriz ve beraberiz gönlümüz TEŞKİLATIMIZIN İRADESİNDE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKIYORUZ VE BURADAYIZ.  HER YERDEYİZ .. Bunu, geçmişte İskeçe'de, İstanbul'da, Gümülcine’de Ankara'da, İzmirde, İzmitte, Bursada Somada, Balkanlarda, Avrupa'da efsane başkanlarımızdan merhum Dr.Erol Kaşifoğlu'nun yönetiminde, Necmettin Hüseyin döneminde ve Şube Başkanlık sürecim başta olmak üzere her zaman göstermiş olmalıyım ki, bugün 12 Şube ve 7 temsilciliğimizin yöneticilerinin ortak adayı olarak karşınızdayım. Bu büyük onuru bana yaşattığı için camiamıza teşekkür ediyor ve Allah'ıma şükrediyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE. NE MUTLU BATI TRAKYA TÜRKÜYÜM DİYENE.

HEPİNİZİ SAYGI VE SEVGİYLE SELAMLIYOR.

SAĞOLUN VAR OLUN DİYOR VE HUZURLARINIZDAN AYRIYORUM” dedi.

Almanya'da sahte aşı kartı satmak için 90 kez Virüs aşısı oldu
Önceki Almanya'da sahte aşı kartı satmak için 90 kez Virüs aşısı oldu
Farklı kökenler ve Türkçe şarkılarla Nefes Korosu, 25 Mayıs'ta Bochum'da
Sonraki Farklı kökenler ve Türkçe şarkılarla Nefes Korosu, 25 Mayıs'ta Bochum'da