Batı Trakya'dan Hatay'a iftar sofrası

Batı Trakya'dan Hatay'a iftar sofrası
Batı Trakya'dan Hatay'a iftar sofrası
Batı Trakya'dan Hatay'a iftar sofrası
Batı Trakya'dan Hatay'a iftar sofrası
Batı Trakya'dan Hatay'a iftar sofrası
Batı Trakya'dan Hatay'a iftar sofrası
Batı Trakya'dan Hatay'a iftar sofrası

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar programını bu yıl 6 Şubat tarihinde asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden en büyük hasar gören şehirlerden biri olan Hatay'da gerçekleştirdi.

“Yaraların hala tazeliğini koruduğu, yeniden yapılanma çalışmalarının başladığı Hatay'da, vatandaşlarımızın acılarına ortak olmak, kendilerine bir nebze de olsa destek olabilmek adına Batı Trakyalı hemşehrilerimizin selamlarını depremzede ailelere ilettik“ diyen BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Karaömer, bu yılki iftar programının Hatay'da düzenleme kararını almalarının ardından Bursa'daki hemşehrilerimin büyük bir destek ile bu fikre sahip çıktıklarını belirterek' Bizler Batı Trakyalılar olarak her zaman olduğu gibi bugün de Anavatanımızın yanındayız.

Depremin ilk anından beri büyük bir birliktelik ile deprem bölgesine gönderdiğimiz yardımların yanında mübarek ramazan ayında da depremzede vatandaşlarımızı yanlız bırakmak istemedik.

Nasıl ki oruç tutmanın faziletlerinden biri de tok olanın aç olanın halinden anlaması ise bizimde sıcak yuvalarımızda oturur iken buradaki vatandaşlarımızın halinden anlamamız gerektiğini düşündük. Bu amaç ile de hemşehrilerimiz adına bu seneki iftarımızı Hatay'daki vatandaşlarımız ile paylaşmaya karar verdik.

Evet burada acılar büyük, burada acılar taze ama el ele verildiği zaman Türk insanının üstesinden gelemeyeceği hiç bir zorluk yok. Bizler Batı trakyalılar olarak nasıl ki Anavatanımızın yanımızda olmasından güven duyuyor isek bugünde Anavatanınıza olan borcumuzu az da olsa ödeme günüdür. Bugün depremden zarar gören vatandaşlarımızın yanında olma günüdür. BTTDD Bursa Şubesi yönetim kurulu olarak hemşehrilerimiz adına böyle bir dayanışmaya aracılık etmekten son derece gururluyuz. Memleketimizden kilometrelerce uzaktaki insanlara Batı Trakya Türklerinin selamını iletmek ve rızkını paylaşmanın gururunu yaşıyoruz ' dedi.

Önümüzdeki hafta Malatya Yeşilyurt'ta olacağız

Deprem bölgesine yardımlarının devam edeceğini açıklayan Başkan Karaömer, “Bu hafta Hatay'daki vatandaşlarımız ile buluştuk. BTTDD Bursa Şubesi olarak depremzedelerimiz için elimizden geleni yapmaya devam edecek ve önümüzdeki hafta ise Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde hemşehrilerimiz adına iftar ve sahur programı düzenleyeceğiz” dedi.

Bölgede bulunan hemşehrimiz Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da iştirak ettiği ve 2000 den fazla iftariyeliğin ikram edildiği iftar programına BTTDD Bursa Şubesi' ni temsilen Başkan Hasan Karaömer ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri Aziz Azizoğlu, Av. Ali Osman Aliosman, Dr. Bünyamin Ayaz, Bülent Recepoğlu, Zekeriya Osman, Rıdvan Mehmet, Hasan Kurtuluş, Dr. İsmail Hüseyin, Uğur Raşit ve Mert Sarıcalı katıldı.

Almanya’ya 100 bin ton petrol'e kavuşuyor
Önceki Almanya’ya 100 bin ton petrol'e kavuşuyor
1 Mayıs yürüyüşünde
Sonraki 1 Mayıs yürüyüşünde "Özgür Filistin" yürüyüşünde destek