Başkonsolos Şimşir saldırıya uğrayan ATİB Mülheim Kültür Merkezi'ni ziyaret etti

Başkonsolos Şimşir saldırıya uğrayan ATİB Mülheim Kültür Merkezi'ni ziyaret etti
Başkonsolos Şimşir saldırıya uğrayan ATİB Mülheim Kültür Merkezi'ni ziyaret etti
Başkonsolos Şimşir saldırıya uğrayan ATİB Mülheim Kültür Merkezi'ni ziyaret etti

ATİB Mülheim Kültür Merkezi'nde iki gencin Cuma namazı sonraki Alman polisleri tarafından zorbalığa uğramasına ilişkin konuşan Başkonsolos Şimşir, “Vatandaşlarımızın kurduğu derneklere, kamusal alanlara sahip çıkmak ve destek olmak vazifemizdir” dedi.

Vatandaşlarımıza yönelik her saldırıyı, her tazici ve huzursuzluk yaratacak olayların takipçisi olacaklarına dikkat çeken Şimşir, “Polis memurların ters kelepçe vurduğu gençlerimizle olay akşamı buraya geldiğimde konuştuğumu, binanın güvenlik kameralarından olup biteni izlediğimi Alman polis memuruna anlattım. Olayla ilgili hem başkonsolosluk olarak bizler, hem Berlin büyükelçiliğimiz, hem bakanlığımız ve Ankara'da devlet büyüklerimiz hassasiyet gösteriyoruz. Buradaki durumu aynı günün akşamında Berlin Büyükelçiliğimize rapor ettim” diye konuştu.

Şimşir, Alman polis müdürü ile yaptıkları görüşmede operasyon sırasında kırılan kapıların ve zarar gören binanın masraflarını karşılayacakları sözünü verdiğini dile getirdi.

Başkonsolos Şimşir konuşmasını şöyle tamamladı: “Sizlerden ricam, özgüvenli olun. Türk olmak zor bir şey, ama bir o kadarda şerefli bir şey. Burası da, Türk İslam Birliğinin güzel bir ibadethanesi, kültür merkezidir. Bizim için çok kıymetli. Bir telefon mesafesindeyiz, her hangi bir isteğiniz, emriniz olduğunda biz her zaman yanınızdayız.”

Olayın başından beri yanlarında olan ve desteğini esirgemeyen Essen Başkosolosu Sezai Tolga Şimşir'e teşekkür eden ATİB Mülheim Camii Derneği ve Kültür Merkezi başkanı Nuh Yener, şunları söyledi:“Alman emniyet müdürlüğü yetkilerin bir yanlış anlama sonucu böyle bir hadisenin yaşandığını ve o gün ters kelepçe vurulan gençlerimizden de Alman polisleri, özür diledi. Sonuçta ne bizim derneğimizin, nede geçlerimizin kanunsuz bir işin içinde değil. Bu durumu da avukatlarımız kanalıyla ilgi Alman polis birimlerine bildirdik. Ayrıca bir Essen polis müdürünün böyle bir Türk yetkilinin karşısında, nasıl durduğuna ben gözlerimle şahit oldum. Başkonsolosumuza bir kez daha teşekkür ederim. Türkiye cumhuriyeti devletinin buradaki ağırlığının artık belli bir yerlere geldiğini, bu olayla bizzat gözlemledim“.

Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir’in ATİB Mülheim Camii Derneği ve Kültür Merkezi ziyaretinde  Muavin Konsolos Sinan Emre Öngel, Din Hizmetleri Ataşe Vekili Yusuf İncegeliş refakat etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'da
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'da "İmam Buhari" Nişanı ile ödüllendirildi
Krefeld'de Müslümanlar sevinçli:  Cuma günleri dışarıdan ezan okunacak
Sonraki Krefeld'de Müslümanlar sevinçli: Cuma günleri dışarıdan ezan okunacak