Başkan Erbaş, Fransa'da vatandaşlarla bir araya geldi

Başkan Erbaş, Fransa'da vatandaşlarla bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fransa'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erbaş, Fransa Sarcelles Selimiye Camisi'nde yatsı ezanını okuyup, namazı kıldırdı.

Erbaş, cemaate hitabında, Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin 1451. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Cenabıhak, hepimizi Peygamber Efendimize layık ümmet eylesin. Onun yolundan gitmeyi, onun ahlakıyla ahlaklanmayı hepimize nasip eylesin." temennisinde bulundu.

Hz. Muhammed'in insanlık için en güzel örnek olduğunu aktaran Erbaş, iyi bir baba, anne, kardeş, lider, başkan, komşu, akraba ve evlat olmak için Hz. Muhammed'e bakmak gerektiğini dile getirdi.

"Seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik." ayeti kerimesini hatırlatan Erbaş, "Onun yeryüzüne getirmiş olduğu Kur'an-ı Kerim'den 1400 küsur senedir dünya istifade ediyor. Bu istifade, kıyamete kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Yeryüzüne gönderilen en büyük nimet olan İslam'ın bir denge dini olduğunu belirten Erbaş, Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e kadar tüm peygamberlerin yeryüzünde insanlar arasında dengesizlikler olmasın diye gönderildiğini vurguladı.

Bütün peygamberlerin denge dini İslam'ı tebliğ etmek için görevlendirildiğini ifade eden Erbaş, "İslam bize verilen en büyük nimet." dedi.

"Cenabıhak gençlerimizi, çocuklarımızı sıratımüstakimden ayırmasın"

Erbaş, 28 yıl önce Fransa'da bulunduğu dönemde iki ay boyunca görev yaptığı Sarcelles Selimiye Camisi’nde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ne güzel bir camiye kavuşmuşsunuz, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. 30 sene boyunca Selimiye Camisi cemaati daha önceki camide namazlarını kıldılar, çocuklarının eğitimleri orada oldu. Nice cemaatimizden insanlar rahmetli olmuş. Allah hepsine rahmet eylesin. Renkleriyle, yazılarıyla, halısıyla, çatısıyla, minberiyle, mihrabıyla, kürsüsüyle, her şeyiyle çok güzel olmuş. Bu camide tek bir tuğlası olan kardeşimizden Cenabıhak razı olsun. Cenabıhak gençlerimizi, çocuklarımızı sıratımüstakimden ayırmasın, neslimizi camilerden uzak bırakmasın."

Erbaş'a ziyaretinde, Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe ve Paris Din Hizmetleri Müşaviri Bayram Demirtaş da eşlik etti.
Fransa'daki Müslümanların geleceği parlak

Mevlid-i Nebi haftasını, Fransa'da düzenlenen farklı etkinliklerde Türklerle bir araya gelerek kutlayan Erbaş, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Erbaş, bu yıl Mevlid-i Nebi haftasını, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla birlikte Ankara'da başlattıklarını belirterek, bu haftayı yurt dışında da özellikle Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı yerlerde kutlamaya gayret ettiklerini, bu vesileyle 8 Ekim'de Paris'e geldiklerini kaydetti.

Paris'te dün 2 bin kadar kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi programında yaptığı konuşmada Hz. Muhammed'in insanlığa kazandırdığı değerleri anlatmaya gayret ettiklerini belirten Erbaş, "İslam'ın güler yüzünü, İslam'ın barış dini oluşunu, İslam'ın bütün insanlık için bir kurtuluş olduğunu anlatmaya çalıştık." ifadesini kullandı.

Fransa'daki Müslüman toplumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbaş, "Ben geleceğini çok parlak görüyorum Fransa'daki Müslümanların. İslam'ı doğru kaynaklardan ve doğru dini bilgilerden eğer öğrenirlerse, Müslümanlar için gelecek çok daha iyi olacaktır." diye konuştu.

Erbaş, Fransa'da 800 bin Müslüman Türk olduğunu da sözlerine ekledi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Goussainville Ulu Cami'nin temel atma törenine katıldı

Başkent Paris'in yakın banliyösü Goussainville kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Ulu Cami'nin temel atma törenine katılan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, "Kim ki Allah için bir mescit, bir cami yaparsa, Allah da onun için cennette benzeri bir makam nasip eyler." hadisini hatırlattı.

Erbaş, "Ben 28 sene önce Fransa'ya gelmiştim, o günün şartlarında çok az yerde camilerimiz vardı. Bugün elhamdülillah pek çok yerde çok güzel camilerimiz var." ifadesini kullandı.

Ali Erbaş, Türkiye'deki cami sayısının da 90 bin olduğunu söyledi.

Osmanlı ve Selçuklu döneminde Müslümanlar ve Hristiyanların bir arada yaşadığına işaret eden Erbaş, "Farklı inançlarının bir arada yaşama tecrübesinin en tipik örneklerinden birisi Anadolu'dur." dedi.

Erbaş, konuşmasının ardından törene katılan Türklerle bir süre sohbet etti.

Bosna Hersek seçiminde tartışmalı oylar yeniden sayılacak
Önceki Bosna Hersek seçiminde tartışmalı oylar yeniden sayılacak
DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı
Sonraki DİTİB’li öğrenciler üç dalda Almanya finali için yarıştı