Azınlık temsilcileri cuma namazını saldırıya uğrayan Ilıca Camii’nde kıldı

Azınlık temsilcileri cuma namazını saldırıya uğrayan Ilıca Camii’nde kıldı
Azınlık temsilcileri cuma namazını saldırıya uğrayan Ilıca Camii’nde kıldı

Batı Trakya Türk azınlık temsilcileri saldırıya uğrayan İskeçe’nin Ilıca köyündeki camiyi ziyaret ederek burada cuma namazı kıldı. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da cuma namazı için Ilıca’ya gitti.


Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Serif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek ile Burhan Baran, İskeçeli Danışma Kurulu üyeleri ile soydaşlar dün saldırıya uğrayan Ilıca Camii’ne giderek cuma namazını burada kıldı. Cuma namazı sonrasında yapılan konuşmalarda camiye yapılan saldırı bir kez daha kınandı. 

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptığı konuşmada, “Bugün cuma namazını menfur olayın meydana geldiği İskeçe’nin Kaplıcalar bölgesi camiinde eda ettik. Bu çirkin saldırıyı buradan kınıyorum, soydaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunduk.” dedi. 

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa saldırının düzenlendiği camide okuduğu cuma hutbesinde, insan onurunu zedelemenin ve kutsal değerlere saldırmanın, özgürlük olarak nitelendirilemeyeceğini söyledi. 

Trampa sözlerine şöyle devam etti: "Dün burada Kur’an-ı Kerim’e yönelik yaşanan saldırı sadece Müslümanları değil, insanlığı ve toplumsal barışı hedef almıştır. İfade özgürlüğü hiçbir inanca ve o inancın mensuplarına hakareti masum gösteremez." diyen Trampa, özgürlüğün hiç kimseye bir başkasının hakkını ihlal etme yetkisi veremeyeceğine işaret etti. 

Trampa, özgürlüğün herkesin inanç ve düşüncesine saygı göstermeyi gerektirdiğini vurgulayarak bu tür saldırılar karşısında yer almanın sadece Müslümanların değil, bütün insanların ortak vazifesi olduğunun altını çizdi. 

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da olayın meydana geldiği camiyi ziyaret ederek burada cuma namazı kıldı. Türkiye’nin her zaman Batı Trakya Türk azınlığının yanında olduğu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray futbol takımını kabul etti
Önceki Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray futbol takımını kabul etti
Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı
Sonraki Lennestadt DİTİB Camii Kur’an kursu öğrencileri çevre temizliği etkinliğine katıldı