Avustralya’da en sıcak kış mevsimi yaşanıyor

Avustralya’da en sıcak kış mevsimi yaşanıyor

Avustralya, kuzey yarımkürede bulunan bir ülke olduğu için kış mevsimi, Kuzey Yarımküre'nin kış mevsimiyle tamamen ters dönemde yaşanır. Yani Avustralya'da kış mevsimi Haziran'dan Ağustos'a kadar sürer. 

Bu dönemde Avustralya'nın güney bölgelerinde daha soğuk hava koşulları görülürken, kuzey bölgelerde daha sıcak ve ılıman bir hava hakim olabilir.

Kuzeydoğu Avustralya'nın Queensland eyaleti gibi bölgeler, kış aylarında hala sıcak ve güneşli olabilir. Bu bölgelerde deniz kenarındaki tatil bölgeleri, kışın dahi popüler destinasyonlardır ve turistler tarafından tercih edilir.

Ancak güney Avustralya'nın Victoria ve Yeni Güney Galler gibi eyaletlerinde, özellikle dağlık bölgelerde ve Alpler'de kar yağışı ve daha soğuk sıcaklıklar görülebilir. Bu bölgelerde kış sporları, kayak ve snowboard gibi etkinlikler de popülerdir.

Bu nedenle, Avustralya'nın genel olarak kış mevsimi sıcak geçse de, ülkenin çeşitli bölgelerinde iklim farklılıkları bulunur ve kışın sıcaklık ve hava koşulları bölgeye göre değişebilir.

ABD'nin New York şehrinde ezan, cuma namazı için ilk kez açıktan okundu
Önceki ABD'nin New York şehrinde ezan, cuma namazı için ilk kez açıktan okundu
İş insanı Mustafa Sayın’dan Ramazan Sönmez’e ziyaret
Sonraki İş insanı Mustafa Sayın’dan Ramazan Sönmez’e ziyaret