15 Farklı Ülkeye WEFA’dan 3.935 Su Kuyusu

15 Farklı Ülkeye WEFA’dan 3.935 Su Kuyusu
15 Farklı Ülkeye WEFA’dan 3.935 Su Kuyusu
15 Farklı Ülkeye WEFA’dan 3.935 Su Kuyusu
15 Farklı Ülkeye WEFA’dan 3.935 Su Kuyusu
15 Farklı Ülkeye WEFA’dan 3.935 Su Kuyusu
15 Farklı Ülkeye WEFA’dan 3.935 Su Kuyusu

 

Asya ve Afrika’da yaşanan su sorununa çözüm olabilmek için WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu’nun hayata geçirdiği “Su Kuyusu” projesi çok sayıda insana umut oluyor. Bu zamana kadar 15 ülkede 3.935 su kuyusu açan WEFA, günlük 767.500 kişinin temiz su ihtiyacını karşılıyor.

 

 

Asya ve Afrika’da coğrafi şartlar, kuraklık ve altyapı sorunları nedeniyle susuzluk probleminin en yoğun yaşandığı bölgelerde su kuyuları inşa eden WEFA, 13 yıldır sürdürdüğü “Su Kuyusu” projesi kapsamında 15 ülkede 3.935 su kuyusunu mağdurların hizmetine sundu.

Konuya ilişkin ayrıntılı bilgi veren WEFA Genel Başkanı Musab Aydın, “Günümüzde hâlâ evlerinin dışında bir kaynaktan su getirmek için kilometrelerce yol katetmek zorunda kalan milyonlarca insan var. Yine çok sayıda kişi akarsu ya da göl gibi kaynaklardan elde edilen arıtılmamış suları içiyor. Kullanım alanı ne olursa olsun suyun temiz ve sağlık açısından güvenilir olması gerekmektedir. Bizler su sıkıntısı yaşayan insanların temiz suya kolaylıkla ulaşabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor, dünyanın en kurak yerlerinde su kuyuları açıyoruz. Hizmete sunduğumuz su kuyuları ile aynı zamanda kirli sulardan kaynaklanan hastalıkların önüne geçmeyi hedeflerken, tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve sürdürülebilir hâle getirilebilmesi için de gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  

 

 

2006 yılından bu zamana kadar 15 ülkede toplam 3.935 su kuyusu açtıklarından bahseden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Açtığımız su kuyularından günlük 767.500 kişi istifade etmektedir. 2018 yılı içerisinde de Somali, Çad, Gine, Kamboçya, Keşmir, Tanzanya, Sri Lanka, Togo, Sudan, Kenya, Bangladeş ve Pakistan olmak üzere toplamda 12 ülkede 305 yeni su kuyusunu hizmete sunduk. Bangladeş’te bulunan Arakan mülteci kamplarında da derin su kuyuları inşa ediyor, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanların temiz su ihtiyacını karşılıyoruz.”

 

 

Aydın, “Su kuyusu bittikten sonra hazırlanan raporu su kuyusunun fotoğrafıyla birlikte bağışçılara gönderiyoruz. Bağışçılarımız açtırdıkları su kuyusuna istedikleri ismi yazdırabiliyorlar. Hayırseverlerimiz arkadaş grubuyla, iş arkadaşlarıyla ya da akrabaları ile bir araya gelerek de su kuyusu açtırabilirler.” dedi.

“Su kuyusu bedelini karşılayan bağışçılar adına su kuyusu açtığımız gibi ‘Su Kuyusu Fonu’nda biriken bağışlarla da su kuyuları inşa ediyoruz.” diyen Aydın, “Hayırseverlerimiz diledikleri bir meblağ ile bir sefere mahsus ya da aylık düzenli olarak ‘Su Kuyusu Fonu’na da bağış yapabilirler. Bu havuzda biriken bağışlarla da ihtiyaç duyulan bölgelerde su kuyuları açmaktayız.” ifadesini kullandı.

 

 

İnsanları temiz suyla buluşturmaya devam edeceklerini belirten Aydın, “Kenya’da yaşlı bir amcamız evine su getirmek için on iki yaşından beri neredeyse her gün iki kilometre yol yürüdüğünden bahsetmişti bize. Evinin yakınına açtığımız su kuyusu ile hayatının değiştiğini anlatan amcamız şimdi ise böyle bir sıkıntısının kalmadığını ve temiz suya kolayca ulaştığını gözlerinin içi parlayarak anlatmış, vesile olan herkese dualar etmişti. Çıktığımız yolda bu gülen gözler, bu içten dualar bizim en büyük motivasyonumuz. Bizler bize umut bağlayan kardeşlerimize yardım elimizi uzatmaya, onların hayatlarına dokunmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Not: “Su Kuyusu” projesine destek vermek isteyen hayırseverler wefa.org sayfası üzerinden online bağış yapabilecekleri gibi +49 221 880 64 80 numaralı telefonu arayarak Tele-Bağış yoluyla da bağışlarını gerçekleştirebilirler.

 

 

 

Binali Yıldırım Meclis Başkanlığını bırakacak
Önceki Binali Yıldırım Meclis Başkanlığını bırakacak
Türkoğlu Grubu: Avrupa'nın inşaat, sigorta ve taşımacılık sektöründe öncü ismi
Sonraki Türkoğlu Grubu: Avrupa'nın inşaat, sigorta ve taşımacılık sektöründe öncü ismi